Engeleneiland door Camilla Läckberg

Engeleneiland door Camilla LäckbergVan Zweedse schrijfster Camilla Läckberg had ik al wel gehoord, maar ik had nog geen boek van haar gelezen tot nu dan. Engeleneiland is dus mijn eerste ‘Läckberg’.

Het verhaal gaat over Ebba en haar man Mårten. Na het verlies van hun zoontje gaan zijn terug naar het eiland Valö. Zij gaan daar wonen in het huis waar haar familie verdween en zij de enige achterblijver is. Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Er ontstaat een brand, er wordt geschoten. Heeft dit te maken met het verleden? Inspecteur Patrick Hedstrom onderzoekt de zaak, maar ook zijn vrouw Erica, schrijfster is met deze zaak bezig. Zij heeft zich in de geschiedenis van de verdwenen familie gestort. Al snel worden er sporen ontdekt die eerder niet gezien zijn, wordt de zaak van vroeger toch opgelost?

Het verhaal wordt uit verschillende hoeken geschreven. Je leest ook tussen de belangrijkste verhaallijn de geschiedenis over Dagmar en haar dochter. Dat maakt het verhaal wel verwarrend. Uiteindelijk blijkt, uiteraard, dat de verhalen met elkaar te maken hebben.

In het boek Engeleneiland worden er best veel personen in het verhaal beschreven die ergens een rolletje in spelen. Ze worden soms wat te veel uitgediept, wat niet echt van belang is voor het verhaal. Op zich een spannend verhaal, maar voor mij niet echt fijn geschreven.

Titel: Engeleneiland
Auteur: Camilla Läckberg
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789041420138
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.