19 Minuten door Jodi Picoult

19 Minuten - Jodi PicoultIk kan wel zeggen dat ik fan ben van de schrijfster Jodi Picoult sinds ik een boek van haar mocht reviewen voor de Viva. Dit boek, 19 minuten, ligt al een tijdje in de ramsj, 5 euro en dat kon ik dus niet laten liggen. Het boek heeft een beladen onderwerp, namelijk pesten en de gevolgen ervan. De gevolgen zijn in dit boek niet gering.

Het boek verteld het verhaal over Peter. Hij wordt al sinds zijn eerste schooldag gepest. Als ook zijn beste vriendin Josie hem in de steek laat voor de popie-jopie club en er een email openbaar wordt die alleen voor haar bestemd was dan knapt er iets in Peter. Hij neemt het geweer van zijn vader en richt in 19 minuten een bloedbad aan op zijn middelbare school. Ook Josie is een van de slachtoffers. Zij overleeft het wel maar haar vriend Matt niet. Aan advocaat Jordan de taak om Peter te verdedigen wat uiteraard erg moeilijk blijkt. Uiteraard heeft ook dit boek aan het eind weer een verrassende wending.

19 Minuten vond ik zelf lastig te lezen. Er werd veel gebruik gemaakt van flashbacks naar het verleden. Logisch want het verduidelijkt wel veel, maar soms was het net iets te veel om in het verhaal te blijven. Het verhaal wordt wel duidelijk van verschillende kanten belicht van de slachtoffers, de dader, ouders en noem maar op. Een leuk boek zeker voor deze kleine prijs.

Titel: 19 Minuten
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789044330014
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 5,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.