Zelf Kaarsen Maken

zelfgemaakte kaarsenOp zolder had ik nog veel kaarsen liggen. Die zijn we nu langzamerhand aan het opbranden. Binnen de kortste keren zijn de kaarsen echter zo gesmolten dat het lont helemaal ondergedompeld is. Het is dan onmogelijk om de kaarsen aan te steken. Eigenlijk is er dan nog genoeg kaarsvet over, zonde om weg te doen, dus wat er mee te doen? Omsmelten en nieuwe kaarsen maken, en het is nog best simpel! Hieronder lees je hoe wij het hebben gedaan.

Wat heb je nodig?
restjes oude kaarsen, lont (te koop bij o.a. Pipoos), kleine glaasjes, glazen schaal, magnetron, juslepel, plakband,

Zo maak je het:
Doe alle restjes oude kaarsen in een glazen schaal. Zet de glazen schaal in de voorverwarmde oven. Zet de magnetron aan voor ongeveer 9 minuten op 850 watt, of totdat het kaarsvet is gesmolten. Zet de lontjes in de glazen en laat iemand anders voorzichtig het kaarsvet er in gieten. Zet het lont vast met plakband, zodat het niet meer kan verschuiven. Laat het kaarsvet goed uitharden. Daarna kan je de kaarsen gaan branden!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.