Noosa Amsterdam Chunks Voorjaar 2012

Noosa Amsterdam LogoDe nieuwe chunks van Noosa Amsterdam voor dit voorjaar zijn weer gepresenteerd. Nieuwe kleuren van al bekende chunks en hele nieuwe ontwerpen. Dat wordt dus weer sparen voor nieuwe combi’s op je Noosa armband, riem, sjaal of slipper. Hieronder staan de twaalf nieuwe Noosa chunks met de betekenis erbij.

Noosa Amsterdam chunk AnahataAnahata – Deze waterlelie staat symbool voor ‘het vierde chakra’; de energie van het hart. De Anahata benadrukt de kracht van liefde. 9,95

Noosa Amsterdam chunk batik stamp witBatik Stamp – Batik is een eeuwenoude verftechniek, waar met metalen stempels patronen van was op stof worden gezet. Deze batikstempel met bloem staat symbool voor het samensmelten van culturen. 7,95

Noosa Amsterdam chunk eightfold pathEightfold Path – Het Edele Achtvoudige Pad is afkomstig uit het Boeddhisme. Het dragen van dit amulet brengt rust in hoofd en hart. 15,95

Noosa Amsterdam chunk IncenseIncense – Incense wordt al sinds het Oude Egypte gebruikt tijdens ceremonies en meditatie. De geur creëert een stemming en brengt harmonie. 12,95

Noosa Amsterdam chunk MonMon – Japanse families gebruikten mons –familiewapens– om kostuums, kimono’s en rijtuigen mee te decoreren. Dit teken staat voor de sterke band tussen familieleden. 12,95

Noosa Amsterdam chunk pebblestone oranjePebblestone -Afgeronde straatstenen werden door straatjongens in Long Island NY gebruikt tijdens hun wedstrijdje ‘steentje stuiteren’ over de East River. Voor het stuiteren markeerden zij de stenen met een persoonlijk teken. 9,95

Noosa Amsterdam chunk pema steenPema – Dit is een Nepalese afbeelding van de troon waar Boeddha op zit. De pema bestaat uit lotusbladeren en wordt gezien als teken van vriendelijkheid. 7,95

Noosa Amsterdam chunk PicaflorPicaflor – De kolibrie komt vooral voor in Zuid-Amerika. Het vogeltje vliegt omhoog naar de zon en symboliseert blijdschap. 12,95

Noosa Amsterdam chunk Pranava AoemPranava Aoem – Aoem is afkomstig uit het Hindoeïsme. Deze ‘oerklank’ zou het begin zijn van alles en symboliseert daarmee oneindigheid. 9,95

Noosa Amsterdam chunk Runen lichtblauwRunen – Het runenschrift is het oudst bekende schrift dat werd gebruikt door de Germanen; het dubbele kruisje symboliseert vrouwelijkheid en de komst van goed nieuws. 9,95

Noosa Amsterdam chunk Souk Tile oranjeSouk Tile – Dit geschilderde patroon is afkomstig van de mozaïek gelegde tegels op een Arabische markt, beter bekend als ‘souk’. Deze kunstvorm wordt gezien als uiting van de rijke fantasie van de maker. 9,95

Noosa Amsterdam chunk Ute WomenUte Women – Deze afbeelding is afkomstig van de Ute indianenstam, een klein volk dat bekend staat om haar bijzondere kunst en rijke cultuur. Ute betekent letterlijk ‘land van de zon’. 9,95

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.