Handboek Breitechnieken door Frederica Patmore & Vikki Haffenden

Handboek BreitechniekenBreien is al weer een tijdje hot, modellen gingen massaal breien en ook de Zeeman kwam met filmpjes over hoe leer je breien. Ooit heb ik leren breien van mijn moeder. Zij en mijn nichtje konden de mooiste truien, sokken, handschoenen en noem maar op breien. Zo goed al zij konden breien kan ik echt niet, ik moet nog echt veel bijspijkeren. Dat bijspijkeren kan ik nu met het boek “Handboek Breitechnieken”. In dit boek staan werkelijk alle denkbare steken en patronen, een echt handboek dus.

Het boek is ingedeeld in ‘benodigdheden en materialen’, in dit hoofdstuk lees je alles over de verschillende soorten garens en wol, de breinaalden die je nodig hebt, andere benodigdheden & onderhoud. Daarna worden in de hoofdstukken ‘overzicht stekenpatronen’, ‘technieken’ en ‘stekenpatronen’ verschillende technieken behandeld. Hoe werk je bijvoorbeeld je breiwerk af, wat is rondbreien en hoe lees je eigenlijk een patroon? In het hoofdstuk ‘projecten’ ga je echt aan de gang. In dit hoofdstuk leer je onder andere een gestreepte sjaal, vingerloze handschoenen en een babyvestje maken. Als afsluiter in ‘Handboek Breitechnieken’ een verklarende woordenlijst, en dat heb je echt nodig want er is een heuse ‘breitaal’.

Vroeger heb ik echt veel breimagazines en breiboeken doorgebladerd op zoek naar een patroon van een vest of noem maar op wat mijn moeder dan voor mij kon breien, allemaal in voor mij onverklaarbare taal. Het Handboek Breitechnieken maakt enorm veel duidelijk. Het begint namelijk allemaal vanaf het begin en gaat steeds stapsgewijs een beetje verder. Door dit boek heb ik nog meer bewondering gekregen voor de breikunsten van mijn moeder en nichtje, die gingen er even voor zitten en hadden zo iets moois gebreid, niets was hun te moeilijk. Jammer genoeg kunnen zij niet meer van dit boek genieten, ik had het graag aan hun beide laten zien. Maar wat ik wel ga doen is weer proberen te breien, even wat andere ontspanning… het tikken van de breinaalden, het langzaam ontstaan van iets moois. Met de tips en trucs uit ‘Handboek Breitechnieken’ moet dit zeker gaan lukken.

‘Handboek Breitechnieken’ is een musthave voor de beginnende breisters maar ook voor de doorgewinterde breisters, er staat namelijk geheid iets in wat je echt nog nooit gemaakt hebt!

Titel: Handboek Breitechnieken
Auteur: Frederica Patmore & Vikki Haffenden
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023013419
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.