Droomjurken door Sara Alm & Hannah McDevitt

Droomjurken - Sara Alm & Hannah McdevittJurken, ik heb er een rekje vol van. Zelf heb ik ook wel eens een jurk gemaakt, maar bij één model van tricotstof is het eigenlijk wel gebleven. Misschien komt er nu verandering in. In het boek ‘Droomjurken’ staan namelijk leuke, klassieke jurken van bekende sterren die je gewoon zelf kan maken.

Na algemene instructies over onder andere hoe je je maat bepaalt, hoe je je stof kiest en wat al die symbolen betekenen, vind je de droomjurken van Bette Davis, Rita Hayworth, Marilyn Monroe, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Twiggy, Diana Ross, Farah Fawcett, Stevie Nicks en Madonna. Van elke ster zie je een foto met de droomjurk en een kort verhaal over de stijl van de ster. Vervolgens wordt de jurk beschreven, zie je modeltekeningen en krijg je de beschrijvingen over welke stof en benodigdheden je moet gebruiken en hoe je de jurk moet maken.

Van elke droomjurk worden er twee modellen gemaakt, net iets verschillend, maar toch kan je het grotendeels hetzelfde patroon volgen. Als laatste lees je in dit boek alles over de verschillende termen, technieken en hulpmiddelen die je nodig hebt om je droomjurk te maken. De patronen van de droomjurken zitten in een enveloppe in het boek. Je krijgt 10 patronen voor 20 jurken. Je kan er dus de nodige uurtjes mee zoet zijn.

Droomjurken is een erg leuk boek, zeker als je handig bent met de naaimachine. De instructies zijn duidelijk en goed op volgbaar. De patronen zijn op ware grote. De jurken zijn echt beroemde jurken en het is leuk dat je gewoon zelf dat Twiggy-jurkje, het sexy Madonna-jurkje of het nette Jacky Kennedy-jurkje kan maken. Daarnaast is het boek eigenlijk best goedkoop, want maar liefst 10 patronen voor 20 jurken voor maar 19,95 waar vind je dat? Misschien wordt het voor mij snel naar de lapjesmarkt gaan, dan proberen om een droomjurk voor mijzelf te maken om daarna te flaneren in mijn droomjurk!

Titel: Droomjurken
Auteur: Sara Alm & Hannah McDevitt
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023013242
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.