Culiperslunch 2012 De Foodiebag

Maandag had ik eigenlijk zo’n leuke dag, ik was namelijk uitgenodigd voor de Culiperslunch in De Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht. De zon scheen lekker, de trein reed normaal en de wandeling naar De Kookfabriek was best lekker (al struikelend over de bouwplaats bij Duivendrecht Station). Iets te vroeg, maar gelukkig niet de eerste was ik er aanwezig.

Maar uiteraard wil je weten wat er nu allemaal te zien was. Te veel om op te noemen, zoveel indrukken heb ik gekregen. De Kookfabriek is een kookschool met een flink aantal kookeilanden en een grote ruimte in het midden en op een klein stukje na stond alles zo’n beetje vol met standjes en alle kookeilanden stonden vol met de leukste kook-, bak-, eet- en drink spullen. De volgende bedrijven hadden er een plekje Albert Bartlett Rooster Aardappelen, Alpro, Becht, Bowls & Dishes, Campina, Cuisinart, Dapeppa, De3morgen, Desem Enzo, Dilmah, Eef & Lien, Espressofabriek, Fissler, Fontaine, Groente & Fruit bureau, Koppert Cress, Kosmos, Hello Fresh, HEAT Pure Design & Function, d’Jonge Hond, Magimix, The Man with the Pan, Metropolitan, Nougat & Zo, De Oestercompagnie, De Olijfolie Shop, Outdoorchef, Parma, La Perle des Dieux, Point Virgule, Pomme d’Or, Rosti Mepal, Terra Lannoo, Unieboek Spectrum en Wüsthof. Kortom niet de minste!

Deze keer was de Culiperslunch echt gericht op eten, vers eten en zelf eten maken. Verse producten worden steeds belangrijker in de keuken en dan het liefst van dichtbij. Oogst van dichtbij en van de seizoenen. Zuivelproducten zijn ook steeds verder aan het innoveren. Zo heeft Campina bijvoorbeeld dit jaar twee keer de open boerderijdagen. De eerste is als de koeien weer naar buiten gaan en de tweede keer kan je picknicken op de boerderij. Bij Alpro is er een nieuw product, een milde yoghurt op soja basis. Het merk Cuisinart komt met een blender op de markt waarmee je naast smoothies ook je soep kan klaarmaken, het wordt zelfs opgewarmd op het apparaat. Magimix heeft een aantal apparaten in vrolijke kleurtjes gemaakt zoals de ijsmachine en keukenmachines ook Rosti Mepal gaat mee in de vrolijke kleurtjes, veel van hun assortiment is weer opgefrist met de kleuren van dit jaar.

Daarnaast was er ook veel te proeven. Zoals de oesterbullet van de Oestercompagnie, die ik helaas niet heb geproefd. Ook heb ik een yoghurtcocktail op bij Campina met limoncello, die verrassend lekker was. Leuk was de proeverij van de Tea Tender. Samen met Johannes van Dam (ook al leuk om mee te maken), heb ik een thee-spijs combinatie geproefd. Twee verschillende theeën van Dilmah met hapjes erbij om zo te laten zien dat thee bij je gerecht eigenlijk heel prima kan. Johannes van Dam vertelde dat hij 10 jaar al terug heeft geschreven dat thee in de horeca gepromoot kon worden door de horeca zelf. Zeker voor mensen die geen wijn drinken en dan maar cola of water nemen bij hun gerechten, terwijl thee – spijs combinaties best bijzonder kunnen zijn en elkaar kunnen versterken. Eens!

Voor degene die nog trek hadden werden er nog speciale lunchtrommeltjes uitgedeeld, de lunchtrommel 2.0. Nou echt, ik wilde dat ik zo’n lunchtrommel vaker tussen de middag kon oppeuzelen. Gevarieerd en speciaal, maar dat heb je vast al gezien op Brutsellog.nl! Leuk was overigens het enthousiasme van de kleine ondernemers van bijvoorbeeld Dapeppa en Nougat enzo. Bij Dapeppa heb ik de allerleukste en allerschattigste koekjesmixen gezien. Niet een pak waarbij je niet kan zien wat de ingrediënten zijn, maar een glazen pot met laagjes meel, suiker, cranberry’s etc. Alleen nog eieren en boter bij doen, kneden, bakken en je hebt de lekkerste koekjes (binnenkort ga ik het uitproberen) en de nougat met een beetje zout, je zou bijna het hele bordje opeten!

En dan die Culiperslunch 2012 Foodiebag. Met recht is het deze keer een foodiebag te noemen. Verse producten zoals koekjes, chocolade, thee, aardappels, tomaten, parmaham en olijfolie. Maar ook een echt professioneel Fissler kookmes, een rasp van Wüsthof, een glazen setje, het boekje Smaakstof (gesigneerd), de nieuwe Jamie magazine en een oudere Bouillon magazine. Dit is nog niet eens alles opgenoemd. Dat wordt dus nog heel wat ontdekken! Maar in ieder geval heb ik een bijzondere dag gehad, waar ik veel heb mogen ontdekken, binnenkort alle brochures uitspitten en leuke dingen voor Brutsellog gaan uitzoeken!

0
(Visited 4 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *