De Andere Zoon door Jodi Picoult

De Andere Zoon - Jodi PicoultJodi Picoult is niet echt een bekende schrijfster in Nederland, ik kende haar in ieder geval niet tot ik voor het Viva boekenpanel een boek van haar mocht lezen. Ik hield gelijk van haar schrijfstijl, maar ook de manier waarop gevoelige onderwerpen worden besproken en hoe haar verhalen in elkaar zitten. Het einde kan soms echt verrassend zijn. De Andere Zoon is ook een boek wat je gelezen moet hebben.

Het verhaal gaat over Jacob, een tiener met syndroom van Asperger, hij is geobsedeerd door forensisch onderzoek. Zo moet hij persé om 16:30 Crime Busters kijken, ook al heeft hij die aflevering meerdere keren gezien, maakt hij voor zijn moeder een ‘plaats delict’ in elkaar en luistert hij een politie scanner en gaat naar de plaats delict en verteld zo wat er gebeurt is.

Maar dan gebeurt er iets ergs. Zijn begeleidster wordt vermist en later dood aangetroffen in een deken die van Jacob blijkt te zijn. Jacob wordt verdacht en moet terecht staan. Uit het perspectief van zijn moeder Emma, broertje Theo, advocaat Olivier en rechercheur Rich wordt het verhaal verteld. Is Jacob echt zo aanvallend, waarom moet hij op maandag iets wits eten en is zijn ziekte een van de oorzaken dat hij zijn begeleidster heeft vermoord?

Het is een verhaal met een traan en een lach, en het neemt je wel mee in het leven van een gezin met een kind wat het syndroom van Asperger heeft, maar wel op een dramatische manier. De onderliggende vraag is eigenlijk: hoe gaat het rechtssysteem om met iemand die het syndroom van Asperger heeft en de strijd die een gezin moet voeren.

Titel: De Andere Zoon
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789044330021
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “De Andere Zoon door Jodi Picoult

  • donderdag, 9 februari 2012 om 23:33
    Permalink

    Ik ben gek op boeken van Jodi Picoult!

    Ben trouwens ook een grote fan van deze website/blog. Geweldig! Ik ben zelf net begonnen met een website voor mijn hometown: Calgary.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.