Vistaprint Fotokalender

Vistaprint Fotokalender
Iedereen kent Vistaprint wel van de visitekaartjes die je daar kan laten drukken. Maar Vistaprint heeft veel meer in het assortiment, zo ook deze fotokalender die ik mocht gaan uitproberen. Het zou in eerste instantie een themakalender worden met receptfoto’s. De kwaliteit van deze foto’s waren echter te laag om echt een mooie afdruk te krijgen. Daarom heb ik gekozen voor de foto’s die ik en mijn vriend in de loop der jaren hebben geschoten met onze camera’s en die we nog in volledig formaat hadden bewaard op een harddisk.

Vistaprint wizzard kalenderHoe gaat het dan in zijn werk?
Als je eenmaal hebt besloten om een fotokalender te maken kies je allereerst het standaard ontwerp. Daarna kies je de foto’s die je op je kalender wilt afdrukken. Let hierop wel op de resolutie en dergelijke, foto’s die je hebt verkleind voor internetweergave worden niet mooi. Het uploaden werkt simpel. Je selecteert je foto’s en een voor een worden ze naar Vistaprint geüpload. In de volgende stap ga je de kalender indelen. Je sleept de foto’s naar het vlak en dat is het. Alleen welke foto je bij welke maand je wilt plaatsen kan natuurlijk voor de nodige hoofdbrekens zorgen. De laatste stap is het online bekijken van het eindresultaat, ben je tevreden dan reken je af. Ben je niet helemaal tevreden met je resultaat dan upload je een andere foto, veranderd het een en ander en wie weet is het dan wel naar tevredenheid.

Het bestelproces
Het bestelproces werkt vervolgens ook duidelijk, je kan een eventuele kortingscode invoeren en vervolgens betaal je via creditcard, iDeal of Paypal. Daarna kan je online je je bestelling volgen, daarnaast krijg je per mail ook de updates over je bestelling. Mijn kalender zou binnen 7 werkdagen bezorgt worden, maar hij was er zelfs eerder, altijd leuk dus!

Mijn ervaring?
Het maken van de kalender is erg leuk om te doen. Het neuzen door al die foto’s, het uitzoeken welke foto bij welke maand past. Gewoon een beetje creatief bezig zijn. De snelheid van de levering vond ik erg fijn. Over de kwaliteit ben ik tevreden, een foto had ik in een mindere kwaliteit geüpload en dat zag je duidelijk. De mensen die deze kalender gezien hadden waren erg enthousiast over de kwaliteit. Helemaal goed dus!

De fotokalender is een leuke manier om eens echt eens wat te doen met je digitale foto’s, zo zie je ze nog eens een keer en staan ze niet voor niets op een harddisk of USB-stick. Kortom erg leuk om te doen en om te geven!

Wat kost zo’n fotokalender dan?
Vistaprint heeft nu aanbiedingen met fotokalenders en een wandkalender maak je al voor 19,49. Daarnaast kan je ook een bureaukalender of posterkalender maken voor 8,49 en er is nog meer!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.