Maak je eigen iPadhoes

Natuurlijk had ik allerlei restjes stof over van het gefröbel aan de sjaals die ik gemaakt had. Wat kan je daar nu mee? Het werd dus een iPadhoes voor mijn iPad!

benodigdheden iPadhoes stof, voering, drukknopen,Wat heb je nodig?
stevige stof voor de buitenkant, soepele stof voor de voering, garen in een bijpassende kleur, drukknopen, naaimachine, naald, spelden,

Zo maak je het:
Pas eerst de stof om je iPad, denk aan de naairanden en de dikte van je iPad. Knip de stof 8 centimeter langer dan je iPad voor de overslag. Knip de voering even groot als de stof die je gebruikt voor de buitenkant van de hoes. Leg beide stoffen met de goede kanten op elkaar, spelt het vast en naai het vast. Hou natuurlijk wel een stukje open aan de onderkant zo dat je het kan omdraaien. Vouw dan de stof met de voering naar buiten. Spelt dit ook vast en stik het om. Draai de stof om en kijk of je iPad er in past! Vouw de overslag er omheen.

iPadhoesMaak van een restje stof een riempje om de overslag goed vast te houden. Doe er een drukknoop op, zodat het strak om je iPadhoes en iPad zit. Om het een beetje te stylen doe je nog 2 ‘achterkanten’ van drukknopen er op zodat je er Noosa chunks of je zelfgemaakte click on drukkers op kan klikken. Als laatste maak je een viertal lusjes op de iPadhoes zodat het riempje goed blijft zitten.

Overigens het riempje hoef je niet persé er op te doen, met een mooi lint is de iPad hoes weer erg feestelijk!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Maak je eigen iPadhoes

 • dinsdag, 31 januari 2012 om 20:35
  Permalink

  Hallo Anja,
  Leuke items heb je geplaatst.
  Ik ben al een tijdje op zoek naar de 18 mm drukkers voor andere doeleinden. Kun jij me zeggen waar ze verkrijgbaar zijn?
  Gr. Babs

  Beantwoorden
  • woensdag, 1 februari 2012 om 11:25
   Permalink

   Hallo,

   Deze drukknopen heb ik op de markt gevonden en zijn van het merk Kin. Via internet zijn ze ook wel te vinden in diverse webshops.

   Gr. Anja

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
 • 2017-10-23 No articles on this date.