‘Click On’ Sjaal

Door het maken van de ‘click on’ knopen voor mijn Noosa Armband had ik veel ‘achterkanten’ van de drukknopen over. Wat kan je daar van maken? Aha een Noosa style sjaal! Met een goedkope stof van de markt heb je al een erg leuke sjaal!

benodigdheden sjaal, stof, drukknopen,Wat heb je nodig?
1.25 meter stof (dunne, soepele stof zoals katoen), 6 ‘achterkanten’ van drukknopen 18 mm, 2 ‘voorkanten’ van drukknopen 18 mm, naaigaren in bijpassende kleur van de stof, naaimachine, naald, spelden,

waar naai je de knopenMeet de stof uit zodat je een vierkante lap hebt van 1,25 x 1,25 meter. Vouw de randen om, speld ze vast en stik ze met de naaimachine vast. Naai aan twee diagonaal tegenover elkaar liggende hoeken een ‘achterkant’ drukknoop vast aan de goede kant van de stof. Aan de andere kant naai je de ‘voorkant’ drukknopen vast. Click on sjaal

Meet vanaf de hoek 30 centimeter naar rechts en naai daar weer een ‘achterkant’ drukknoop vast, iets er naast plaats je de tweede ‘achterkant drukknoop. (Zie ook het kleine plaatje hiernaast, op de plek van de roze stippen bevestig je een ‘achterkant’ van een drukknoop’).

Voila, je ‘Noosa style sjaal’ is af! Meer dan een leuk lapje stof, goede drukknopen, naaigaren, een naaimachine en een beetje handigheid is er dus niet voor nodig. Kortom aan de slag ermee!

(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “‘Click On’ Sjaal

  • vrijdag, 26 oktober 2012 om 20:55
    Permalink

    Leuk!! Thanks voor de tip!!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.