De 100 jarige Man Die Uit Het Raam Klom en Verdween door Jonas Jonasson

De 100-jarige Man Die Uit Het Raam Klom en Verdween - Jonas JonassonOveral had ik al enthousiaste recensies gelezen over ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ en eindelijk heb ik dit boek ook gelezen. Ook ik ben enthousiast over dit boek! Zo leuk en boeiend geschreven verhaal, echt een aanrader. Je wilt maar weten wat Allan, de 100-jarige gaat meemaken en wat hij allemaal heeft meegemaakt.

Het verhaal begint op de dag dat Allan 100 jaar wordt. In het bejaardentehuis waar hij woont is iedereen bezig om een feestje voor hem te organiseren, zelfs de wethouder komt. Alleen Allan heeft er geen zin in en besluit ongezien weg te sluipen. De enige mogelijkheid om dat te doen is door het raam te klimmen. Op zijn pantoffels gaat hij naar het busstation wat het begin zal worden van een reis vol belevenissen. Een koffer van een onbekende jongen, een dame met een olifant en een criminele bende komen op zijn pad. Een reis met veel ‘gekke’ avonturen.

Daarnaast lees je het verhaal over zijn hele 100 jarige leven. Ook dat is niet echt een normaal leventje. Allan ontmoet de belangrijkste mensen over de hele wereld, vindt en passant een belangrijk iets uit en hij ziet zo’n beetje de hele wereld en leert heel veel taken. Hij maakt veel vrienden die hij in zijn latere leven zeker nodig heeft.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is echt een boek wat je gelezen moet hebben. Het is ontroerend en grappig. Aan het eind snap je zeker waarom de hoofdpersoon dit allemaal op touw heeft gezet. Ik geef hem in ieder geval geen ongelijk!

Titel: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
Auteur: Jonas Jonasson
Uitgever: Signatuur
Verschijningsjaar: 2011
Genre: Roman
ISBN: 9789056723743
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.