Status O.K. door Mariëtte Middelbeek

Status O.K. - Mariëtte MiddelbeekHet werd weer eens tijd voor een chicklit, romantiek, drama en een goed einde. Ik koos voor een soort van doktersroman ‘Status O.K.’ van Mariëtte Middelbeek.

Het boek gaat over Femke, zij studeert geneeskunde en loopt haar co-schappen. Zij wil maar één ding, chirurg worden, patiënten zijn maar mensen die zeuren. Haar co-schap bij chirurgie vind zij dan ook het boeiendst. Verder heeft ze een soort van relatie met Lucas, alleen hij denkt alleen aan zichzelf en eigenlijk helemaal niet aan haar. Is het eigenlijk wel een relatie.

Dan gebeurt er iets in Femke’s leven wat haar leven veranderd. Ze gaat inzien dat patiënten ook mensen zijn, en deze mensen kunnen je ook veel leren. Verder ontmoet ze een student tijdens haar co-schappen, die haar wel ziet zitten, maar zij in eerste instantie niet. Toch bloeit er langzaam een relatie tussen Femke en Bart. Haar laatste ‘oudste co-schap’ moet zij nog kiezen, kiest zij toch voor chirurgie of ligt haar hart inmiddels ergens anders?

Status O.K. is als een dagboek geschreven en je leest een jaar uit het leven van Femke. Het begin is misschien wat saai en weinig boeiend, na de omslag in Femke’s leven wil je toch weten hoe het verder met haar gaat en wordt het ook boeiender. Van een vervelend mens veranderd Femke in een meelevende co-assistent. Leuk boek om even tussendoor te lezen.

Titel: Status O.K.
Auteur: Mariëtte Middelbeek
Uitgever: Marmer
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789460680298
Genre: Chicklit
Winkelprijs: 16,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.