Maak je eigen high tea etagère

Maak je eigen high tea etagèreVandaag is Britt jarig, 15 jaar! Volgende week viert ze haar verjaardag voor vriendinnen met onder andere een zelfgemaakte high tea, waarvoor we nog wel eventjes wat uurtjes in de keuken moeten doorbrengen. Bij een high tea hoort natuurlijk een etagère. Die hebben we zelfgemaakt, origineel en met lekker veel kleurtjes. Wil je ook een high tea etagère maken? Lees dan hieronder hoe Britt & ik hem hebben gemaakt met spulletjes van de Hema.

Benodigdheden: 1 kartonnen Hema taartplateau, 2 kartonnen bekertjes, 1 middelgroot plastic bordje, 1 klein plastic bordje, karton, 1 papieren taartrand, 1 servetje, hobbylijm,

Hoe maak je het? Trek de omtrek van de onderkant en bovenkant van een bekertje 2x uit op het karton. Knip de rondjes uit en plak dit op de onder- en bovenkant van de bekertjes (Zo krijg je namelijk een grote oppervlakte om straks vast te plakken aan het taartplateau en de bordjes). Plak op het middelgrote bordje de papieren taartrand met een paar druppels lijm. Knip uit een vrolijke servet een leuk motief en plak dit op het kleine plastic bordje.

Zet de Hema kartonnen taartplateau in elkaar. Bepaal het middelpunt van het plateau. Plak hierop 1 kartonnen bekertje op zijn kop met lijm vast. Druk goed aan. Plak op dit bekertje het middelgrote plastic bordje en druk dit ook even vast. Op dit bordje komt het tweede bekertje met de onderkant naar beneden. Plak dit goed vast in het midden van het bordje. Als laatste plak je het kleinste plastic bordje op het bovenste bekertje. Zet er een leeg potje (bijvoorbeeld) op zodat het wat aangedrukt wordt, terwijl de lijm aan het drogen is.

Voila je high tea etagère is klaar!

(De spulletjes die we hebben gebruikt voor deze etagère hebben we gekocht bij de Hema, op het servet en de taartrand na.)

(635 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Maak je eigen high tea etagère

  • dinsdag, 23 augustus 2011 om 12:48
    Permalink

    Wat een ontzettend leuk idee & goed gelukt ook!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.