De Aardkinderen 6: Het lied van de grotten door Jean M. Auel

De Aardkinderen 6: Het lied van de grotten - Jean M. AuelToen ik hoorde dat er nog een zesde deel uit kwam van De Aardkinderen serie was ik enthousiast, de eerdere vijf delen had ik echt binnen ‘no time’ uit. Alleen door dit zesde deel moet ik me echt worstelen, het is veel van het zelfde en er zit totaal geen gang in. De verhalen zijn wel mooi, maar niet meer zo pakkend als eerder, te veel van het zelfde. Eigenlijk had deel zes er van mij niet perse hoeven te komen, nu ik het gelezen heb.

Het verhaal van De Aardkinderen 6: Het lied van de grotten draait om Ayla. Haar heb je in de eerdere vijf delen zien ontwikkelen tot een boeiende vrouw. Ayla heeft een verbintenis met Jondalar en heeft met hem een dochtertje Jonayla, bij de stam heeft ze een zoon Dure, die ze daar moest achterlaten. Daarnaast hebben zij 3 paarden, Whinney, Renner en Grijsje en een wolf die Ayla trouw volgt. Het verhaal gaat over de zomerbijeenkomst van verschillende grotten van de Zelandoniërs en de reis langs de grotten die Ayla moet afleggen om Zelandoni te worden. Wat moet Ayla deze reis ontberen en wat moet Ayla offeren om Zelandoni te worden? Kan de reis om Zelandoni te worden de verbintenis met Jondalar overleven? Er komen in dit boek veel herinneringen terug naar haar tijd bij de Stam, de Mamutiërs en andere volken die zij op haar eerdere reis is tegen gekomen.

De Aardkinderen 6: Het lied van de grotten is een mooi boek, als je het naast de eerder verschenen delen zet is dit boek geen uitspringer, maar zelfs saai te noemen. Eigenlijk iets te veel van het zelfde.

Titel: De Aardkinderen 6: Het lied van de grotten
Auteur: Jean M. Auel
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789022999202
Genre: Roman
Winkelprijs: 29,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “De Aardkinderen 6: Het lied van de grotten door Jean M. Auel

  • donderdag, 1 maart 2012 om 0:05
    Permalink

    Ik ben het volledig eens! Het had héél wat meer in z’n marge kunnen hebben! Zoals een (laatste) confrontatie met mensen van de “stam”! Of wat er verder is gebeurd met de “stam”? Eén enkele link of verwijzing of gebeurtenis had toch nog gekund of gemogen. …Oh, ik zag nog heel wat mogelijkheden, maar ik ben op mijn honger blijven zitten. Het boek hoefde helemaal niet langer te worden dan wat het nu is geworden, maar het had méér om het lijf kunnen hebben! Spijtig. Ik ben blij dat ik me door deel 6 heb geworsteld, nog NOOIT heb ik 8 maanden over één boek gedaan! 8 Uren, of 8 dagen, ja da is normaal… maar 8 maand? Dat betekent wel iets! Wat het ook weze, misschien heeft ze (J.M.Auel) te veel tijd gelaten tussen de 4 eerste delen en dan deel 5 (na ruim 3 jaar) en dan weer 2 of 3 jaar voor het laatste deel: 6 … Laat je niet weerhouden om de 6 delen aan te schaffen! Als je ze na elkaar kan lezen in een zeer gedreven tempo, dan kan het toch nog een topper worden. ;p

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.