The King’s Speech

The King's SpeechOver de film ‘The King’s Speech’ had ik al veel lovende woorden gehoord, dus deze film moest ik dus echt gezien hebben en inderdaad dit is een film die je gewoon gezien moet hebben. Het is ontroerend maar ook humoristisch en goed gespeeld.

The King’s Speech gaat over de tweede zoon van de koning van Engeland. Al sinds kind zijnde stottert hij al en de meest geleerde doktoren kunnen hem niet van het stotteren af brengen. Tot zijn vrouw een spraakleraar vind, die zegt dat hij het wel kan. In een soort van haat-liefde verhouding tussen Albert (later George VI) (Collin Firth) en de spraakleraar Lionel Logue (Geoffrey Rush) gaat hij toch minder stotteren. Maar dan overlijdt zijn vader, King George V, en wordt zijn broer Edward koning. Door allerlei schandalen wordt Edward als koning afgezet en moet Albert, die dan zijn naam veranderd naar George, zijn broer opvolgen in een moeilijke tijd. Engeland staat namelijk voor de 2e wereldoorlog. De koning moet zijn volk toespreken, maar lukt dat zonder stotteren. Heeft hij Lionel Logue nog steeds nodig, of is Lionel alleen maar een persoon die fraudeert, aangezien hij niet officieel een spraakleraar is?

Wat trouwens grappig is is dat Winston Churchill (Timothy Spall) in deze film een keer wordt aangesproken als Thatcher. Viel me heel toevallig op. King George VI is trouwens de vader van Queen Elisabeth, de huidige koningin van Engeland. Haar zie je met haar zus Margaret en de corgi-hondjes regelmatig terug in de film.

Bekijk hieronder de officiĆ«le trailer van The King’s Speech

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.