Pimp je schrift

Schrift voorkantZo opeens heb ik soms het “fröbel-virus”, komt er een ideetje in mij op en ben ik bezig met dingen die er toch al liggen iets op te pimpen. Zo ook dit leuke schriftje, wat nu best dienst kan doen als dagboek bijvoorbeeld. Hoe heb ik het gemaakt?

Benodigdheden: 1 collegeschrift (met zo’n ringband), elastiek, naaigaren, lint, 3 verschillende kleuren vilt, een vilten sierstrookje, naald, lijm, schaar,

Hoe maak je het? Meet eerst het elastiek qua lengte om het schrift heen en maak het aan de achterkant vast, op de gewenste plaats. Steek het met naald en draad vast in het midden en aan de boven- en onderkant. Bevestig daarna het lintje aan de ringband en steek het vast met naald en draad. Knip het af op de gewenste lengte.

Schrift achterkantNeem vervolgens een lapje stof en bedek hiermee de ringband. Plak het vast met hobbylijm. Hou natuurlijk wel rekening met wat speling, je moet natuurlijk wel het schrift open kunnen doen. Knip het vilt langs de randen van het schrift af. Beplak vervolgens de voorkant en de achterkant van het schrift met een stuk vilt en knip het ook weer af langs de randen. Plak als laatste een leuke vilten sierrand op het schrift.

Voila je hebt een leuk ‘gepimpt’ schriftje, dagboek, notitieboekje of noem maar op!

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.