De Kookfabriek /Cuisinart voorbereidingen Cuisinart Juicer Alain Caron en Bjorn

Vandaag was ik uitgenodigd voor een lunch in De Kookfabriek om daar de nieuwe apparaten van Cuisinart te bekijken. Niemand minder dan Alain Caron, jurylid van Masterchef, kok, kookboekenschrijver en noem maar op, zou de apparaten demonstreren. Daarvoor wil ik wel graag mijn vaste vrije dag voor omzetten! Cuisinart vind ik sowieso al fijne keukenapparatuur, de grill moet bij ons in het weekend wel eens overuren draaien!

Alain Caron en Hans directeur Cuisinart keukenapparaten Alain Caron Bjorn kok kookfabriek

De presentatie werd gegeven voor een select gezelschap, fijn want zo kon je alles goed zien en was er gewoon tijd om het goed te presenteren. Zo kregen we van de nieuwe Cuisinart Juicer een kiwi-limoen-ananas sapje en een wortelsapje. Ik heb het zelf geprobeerd en de wortels gingen er gewoon zo makkelijk door. Fijne aan de Juicer is dat je alles zo uit elkaar kan halen en in de afwasmachine kan doen en een vruchtensapje van vers fruit is toch wel erg lekker (en zelfs een wortelsapje).

ijs maken alain caron bjorn voorgerecht lentemenu kookfabriek

Verder werden de keukenmachine range gedemonstreerd, bijna geruisloos, handig opbergsysteem voor de verschillende messen en bladen. De grill werd getoond, met weer nieuwere vernuftigheidjes zoals de omkeerbare grillplaten en het opvangbakje voor het vet wat in het apparaat zit, de nieuwe staafmixer, die Cuisinart nog niet eerder in de productlijn had, de rijstkoker en de duo-ijsmachine.

hoofdgerecht lentemenu kookfabriek nagerecht lentemenu kookfabriek

De lunch was super! We kregen het lente-menu a la Ron Blaauw wat De Kookfabriek standaard serveert, maar dan gemaakt met Cuisinart apparatuur. Misschien had je het ook al op Brutsellog gezien, maar dit heb ik gegeten tijdens de lunch, en alles was op!

Voorgerecht: zalmtartaar met een ravioli van geitenkaas en ansjovis met citroenmayonaise.
Hoofdgerecht: lam met provolone kaas, wortelrijst, ratatouille en groene asperges met chorizo.
Nagerecht: cocktail van aardbeien met basilicum, met aardbeien-en-peper ijs, limoen-basilicum ijs en kletskop.

Na afloop kregen we een leuke goodiebag met een Cuisinart Eierkoker, een ovenwant, pannenlap, schort, een boek van Alain Caron ‘Les Menus d’Alain’ en uiteraard een persmap. Kortom helemaal leuk!

0
(Visited 4 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *