De Gijzeling door Sebastian Fitzek

De Gijzeling - Sebastian FitzekOok dit boek is weer een spannend boek van schrijver Sebastian Fitzek, weer met een einde die je niet echt verwacht.

Psycholoog Jan, afgestudeerd in onderhandelings-psychologie, neemt 8 maanden na de vermeende dood van zijn vriendin Leoni een drastisch besluit, hij gijzelt bij een Berlijnse radiozender een aantal mensen tijdens een uitzending. Elk uur schiet hij iemand dood, als iemand niet met de juiste zin de telefoon opneemt met het spelletje ‘Cash Win’. Ira, eigenlijk niet meer actief, wordt gevraagd als onderhandelaar. Haar dochter is ook gegijzeld en daarmee raakt zij persoonlijk betrokken. De gijzelnemer wil namelijk zijn vriendin terug, zijn vriendin die net zwanger was van hem en die hem een half uur na het dodelijke ongeluk nog heeft gebeld.

Wat is waar in het verhaal, wie is er allemaal te vertrouwen? Komt het echt goed? Het boek heeft best een verrassend einde, het leest echt als een trein en is zeker een aanrader als je van psychologische thrillers houdt.

Titel: De Gijzeling
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: De Fontein
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789026123665
Genre: Psychologische thriller

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “De Gijzeling door Sebastian Fitzek

 • maandag, 18 april 2011 om 22:35
  Permalink

  Dit boek heb ik een tijdje geleden ook gelezen en ja, vanaf de eerste bladzijde onder de indruk van zowel het verhaal als van de schrijfstijl. Inmiddels ook nog een ander boek van hem gelezen, weet de titel even niet meer maar ook zeker een aanrader. Gaat over een jochie die een moord gezien zou hebben. In ieder geval een schrijver die ik in de gaten blijf houden!
  liefs,
  Wanda

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
 • 2017-10-23 No articles on this date.