Weekendje België GentEigenlijk schrijf ik weinig persoonlijke dingen op dit log, dus het werd wel eens tijd. Dit weekend zijn we lekker met zijn drieën een weekendje naar België gegaan. Nadat Britt vrijdag klaar was met school hebben we haar opgehaald en richting ons hotel in Knesselare vertrokken. De zon ging steeds beter zijn best doen. Rondom Antwerpen hadden we wat oponthoud, maar goed het was ook al rond 4 uur, en op een vrijdag dan is het op de ring van Antwerpen ook druk. Toch waren we vlot bij het hotel, waar we met een soort van kamikaze manoeuvre op de weg moesten draaien om aan de goede kant van de weg te komen.

familiekamer Hotel PréludeWe hebben 2 dagen gelogeerd in Hotel Prélude in Knesselare, een klein hotel gerund door een Nederlands echtpaar. Wij hadden de familiekamer, wel zo gezellig met zijn drie. ’s Ochtend hadden we een ontbijt, niets bijzonders maar wel voldoende. Lekker met een sapje, thee, yoghurt en afbakbroodjes. Fijn was dat we internet op de kamer hadden en zelfs een uitgebreid pakket qua tv-kanalen (al hebben we dat laatste niet vaak gebruikt). Het hotel heeft zelf geen restaurant, dus ’s avonds zijn we Knesselare in getrokken. Daar hebben we bij brasserie De Swaene gefonduet, thuis doe je dat niet zo snel. Zo hebben we lekker uitgebreid gegeten op ons gemak.

kermis knesselareZaterdag was een shopping dag, we hadden voor Gent gekozen omdat we al vaker in Brugge waren geweest en in Gent slechts 1x. Knesselare ligt zo’n beetje in het midden van deze twee plaatsen. De zon scheen uitbundig dus we hebben rustig rond kunnen slenteren, wat gedronken in een heel oud kroegje en gegeten in ’t Kapittelhuis. Fijn weer wat Vlaamse magazines gescoord en Het Nieuwsblad met de bidon van De Ronde van Vlaanderen, een collectors item. Daarna zijn we naar De Haan gereden om nog wat zeelucht te snuiven. Net toen we er waren verdween de zon achter de wolken en werd het ietwat koud. Maar djee wat was het druk daar, iedereen was naar de kust getrokken. ’s Avonds zijn we nog naar Knesselare gegaan om even een frietje te eten, deze keer was de kermis open en kon Britt nog even in de Lambada.

Drukte na de doorkomst in Doorn België kasseienstrookZondag was het vroeg dag en we zaten al vroeg aan het ontbijt. Daarna de auto vol geladen en op weg naar leuke plekjes om de Ronde van Vlaanderen te bekijken. We zijn eerst naar de start van de dames gegaan in Oudenaarde (leuke plek trouwens!), Michel heeft hier voor zijn blog lekker veel foto’s gemaakt. Nadat de start was geweest zijn we doorgereden naar Doorn, een beetje apart want ik ben geboren in Doorn, alleen waren we nu in België en niet in Nederland. Daar hebben we de doorkomst van de heren bekeken vanaf de eerste kasseienstrook. Vervolgens zijn we weer doorgegaan, dat deed iedereen massaal en onderweg in een file ons rot gelachen om een busje die plots zijn zijdeur open deed en twee heren op een bank hard begonnen te juichen om onze auto. Die was versierd met allerlei vlaggetjes en petjes van de ronde. Bij de tweede doorkomst hebben we een heel eind moeten lopen, dus na de terugkomst zijn we nog een cafeetje in gedoken, even de benen laten rusten, plassen en naar de tv gekeken. De Ronde van Vlaanderen is echt iets groots in België, in de plaatsen van de ronde was amper een mens op straat toen de ronde voorbij was! Na die tussenstop zijn we terug naar Nederland gegaan, nog even gegeten vlakbij huis en daarna Britt naar huis gebracht en onze sites weer bijgewerkt.

Vandaag had ik lekker een dagje vrij, even de was wassen, wat dingen regelen bij de gemeente, een pakketje ophalen (dat bezorgen ze altijd als je net een weekendje weg bent) en nagenieten van een leuk weekendje weg. Wanneer weer??

0
(Visited 5 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *