De Therapie door Sebastian Fitzek

In dit boek wil je gewoon blijven lezen, denk je dat je de clou weet dan is alles toch opeens anders. De Therapie van Sebastian Fitzek had ik dan ook in één avondje uit. Dat belooft dus wat voor de andere boeken.

Het boek volgt de psychiater Viktor Larenz. Zijn 12-jarige dochter Josy, die lijdt aan een onverklaarbaar ziektebeeld, verdwijnt plotseling. Ze is nergens meer te vinden en de omstandigheden rond haar verdwijning waren erg mysterieus. Viktor trekt zich terug in zijn vakantiehuis op een klein eiland om te werken aan een interview over de verdwijning. In het vakantiehuis staat opeens Anna Spiegel in de kamer, een kinderboekenschrijfster, die zegt dat haar gedachten opeens werkelijkheid worden. Zij verteld in detail over de verdwijning van Viktors dochter. Als psychiater probeert hij haar te helpen om zo eigenlijk ook zijn dochter te vinden. Alleen gebeuren er naar mate de sessies vorderen steeds meer vreemde dingen en wordt Viktor ook gewaarschuwd voor Anna. Lopen de werkelijkheid en de gedachten te veel door elkaar? Wat is waar?

Het boek heeft een verrassend einde, als je denkt dat je alles weet dan komt het boek met nog een staartje. Als je van psychologische thrillers houdt is dit zeker een aanrader!

Titel: De Therapie
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: De Fontein
Verschijningsjaar: 2008
ISBN: 9789026124105
Genre: Psychologische Thriller
Winkelprijs: 7,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “De Therapie door Sebastian Fitzek

 • maandag, 21 februari 2011 om 9:50
  Permalink

  Dit lijkt me dus echt een super boek..

  • maandag, 21 februari 2011 om 20:17
   Permalink

   Klopt, is echt een aanrader om dit boek te lenen in de bibliotheek!

 • maandag, 21 februari 2011 om 22:12
  Permalink

  Ik heb hem even genoteerd hoor! Ik heb wel al De Gijzeling en nog een boek over een jochie die getuige is geweest van een moord die nog gepleegd moet worden, gelezen, allebei aanraders en ook allebei met een verrassende ontknopping…
  liefs,
  Wanda

  • maandag, 21 februari 2011 om 22:28
   Permalink

   Aha die twee moet ik juist nog lezen… Dat belooft dus wat 🙂

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-11-17 No articles on this date.