Angst door Luc Deflo

Angst - Luc DefloDit is het eerste boek wat ik van de Vlaamse schrijver Luc Deflo heb gelezen, in de trein, door de vlotte schrijfstijl was ik zo diep in het boek dat ik ongemerkt al op mijn eindstation was gearriveerd.

Angst gaat over een programmeur, Walter Vandamme, die een geweldig programma heeft bedacht wat enorm veel besparing gaat opleveren voor zijn werkgever, een grote bank. Dit alles gaat ten koste van zijn gezin. Hij leeft dan ook gescheiden van zijn vrouw Hilde en zoontje Jonas. Op het moment dat hij het programma gaat presenteren aan het management met zijn collega Jeffrey gaat alles mis. Hij wordt enorm ziek. Wonder boven wonder redt het programma het en mogen ze naar het hoofdkantoor. Daar aangekomen blijkt dat het zoontje van Walter een ongeluk heeft gehad, Walter moet weer terug en Jeffrey presenteert het programma alleen aan de directie van het hoofdkantoor. Al deze toevalligheden, ziek worden, Jonas een ongeluk zorgen voor een aaneenschakeling aan gebeurtenissen die op het bizarre af zijn. Is Walter echt zo slecht? Is Jeffrey wel die voorbeeldige collega en wie wint er nu wat mee?

Angst leest lekker snel weg en als je eenmaal in het bizarre verhaal zit wil je ook weten hoe het af gaat lopen. Misschien wel een voorspelbaar einde, maar dat ligt er denk ik aan hoe je in het verhaal zit. In ieder geval ga ik wel meer boeken van Luc Deflo lezen.

Titel: Angst
Auteur: Luc Deflo
Uitgever: Manteau
Verschijningsjaar: 2007
ISBN: 9789022322048
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 4,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.