The Social Network

The Social NetworkFacebook, veel mensen over de hele wereld gebruiken het om zo weer met lang verloren vrienden in contact te komen. Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? Hierover gaat de film ‘The Social Network‘.

Zie hoe Mark uit boosheid facemash maakt, een soort hot or not met foto’s uit verschillende smoelenboeken van studieclubs. Dit raakt binnen een paar uur zo populair dat het netwerk van Harvard overbelast raakt. Al snel wordt hij gepolst om een project op te starten met een smoelenboek voor de universiteit maar dan met de bedoeling om mooie meiden te vinden. Dat idee staat hem niet echt aan, maar wel een smoelenboek voor iedereen van Harvard ‘The Facebook’. Al snel breidt ‘The Facebook’ zich uit naar andere universiteiten en is het een grote hit. Andere mensen gaan zich er mee bemoeien, zoals Sean van Napster en Facebook gaat internationaal. Door de populariteit van Facebook krijgt Mark ook vijanden, zoals zijn eerdere compagnon waarmee hij ‘The Facebook’ startte maar die op een slinkse wijze er uit is gezet en de heren die het idee hadden voor de ‘datingsite’. Juridische strijd volgt …

De afloop ken je wel, Facebook is populairder dan ooit en niet meer exclusief voor studenten. De film begon ietwat traag, nerderig maar krijgt wel snel genoeg vaart. Leuke film om te kijken en zo te zien hoe Facebook is ontstaan.

Bekijk hieronder de trailer van ‘The Social Network’:

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.