Mobieltjes Geschiedenis

Nokia 3330, 6111, 3100 Sony K810, Ericsson GA628, Apple iPhone 3GS
Op sommige blogs zag ik ze al voorbij komen, de mobieltjes geschiedenis, van je eerste mobiel tot wat je nu hebt. Zelf ben ik in mijn mobiele leven ‘pas’ aan mijn zesde mobieltje toe, nou ja mobieltje het is nu bijna een ienieminie computer de Apple Iphone 3GS. In ieder geval mijn mobiele geschiedenis op een rij (van links naar rechts op de foto).

Mijn eerste telefoon was een Ericsson GA628, nog met prepay van Hi. Wanneer ik deze telefoon heb gekocht, geen idee. Zelf denk ik ergens 1999 maar zeker weet ik het niet, aangezien deze mobiel al in 1996 is gelanceerd. Het leukste aan deze mobiel vond ik de wisselbare covers bij de toetjes. Standaard kreeg je er een blauw, geel, groen, en rood cover bij.

Daarna ben ik overgegaan naar een Nokia 3330. Deze heb ik best wel een tijd gehad, zelf met een totaal ander uiterlijk. Ik had een roze bloemetjes behuizing gekregen, één van mijn cadeautjes van mijn vriendje. Je kom op deze telefoon ook zelf je ringtones componeren, ik heb een aantal leuke destijds gemaakt.

Vervolgens werd het een Nokia 3100, lekker klein en gaf licht in het donker en was mijn eerste mobieltje met een kleurenscherm. Deze mobiel is nog steeds in gebruik bij mijn vader. Hij moest eerst wel wennen aan de kleine toetsen maar nu belt hij er geregeld mee. Leuk.

De Nokia 6111 was mijn eerste mobiel met een abonnement. De ladyphone was toen helemaal in, roze mobieltjes genoeg. Bij Telfort kreeg je er destijds ook een gsmhanger bij, een vlinder met rode ‘bling-bling’ steentjes. Deze telefoon had ook een fotocameraatje. Britt heeft hem na mij nog een tijd gebruikt.

Omdat ik met mijn blog de Panorama heb gehaald, de rubriek my mobile blog, kreeg ik een Sony Ericsson K810i. Eigenlijk heb ik niet echt aan deze telefoon kunnen wennen. Zeker omdat ik al jaren de Nokia logica kende van telefoonbesturing. Op zich was het een prima ding, je kon het uitbreiden met een extra geheugenkaartje om zo meer foto’s te maken.

En toen nam Michel een iPhone 3GS en eigenlijk kon ik niet achterblijven. Het zag er zo verrekte handig uit allemaal en ook al had ik een Apple iPod touch, dit was gewoon super handig. Mobiel, iPod, computer, camera en wekker in één. Werkt makkelijk en overal waar ik ben is mijn iPhone, met zijn roze siliconen hoesje, eigenlijk ook. Nu is het wachten tot het eind van het abonnement en hopelijk is dan ook precies de iPhone 5 uit, staat namelijk voor 2011 op de planning.

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Mobieltjes Geschiedenis

 • vrijdag, 21 januari 2011 om 17:41
  Permalink

  Wat leuk om die mobieltjes zo naast elkaar te zien. Ja, die laatste vind ik ook wel heeeeel gaaf, maar ja…

  Beantwoorden
  • vrijdag, 21 januari 2011 om 17:44
   Permalink

   Grappig he :), was wel een gedoe om ze bij elkaar te vinden .. en die laatste is inderdaad leuk (verslavend bijna)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
 • 2017-10-21 No articles on this date.