Jacoba, Dochter van Holland door Simone Van Der Vlugt

Jacoba,  Dochter van Holland door Simone Van Der VlugtVijftien jaar en dan al weduwe, op je zestiende gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. Jacoba van Beieren (1401-1436) was dat, het ging haar in die tijd niet makkelijk af als vrouw met een belangrijke taak.

Het boek Jacoba, Dochter van Holland verteld het verhaal van Jacoba (ook wel Jacqueline of Jacqlyn genoemd), al vroeg moet zij leiding geven aan haar gebieden, dit is niet makkelijk zo jong en ook nog eens vrouw zijn. Het zit haar niet mee als haar oom zich tegen haar wreekt, haar tweede man niet haar liefde is, haar niet steunt en beslissingen neemt over haar gebieden. Er wordt haar veel onrecht aangedaan en daardoor veranderd zij al snel van meisje naar volwassen sterke vrouw. Haar derde man, waarmee zij eigenlijk onwettig is getrouwd, staat haar in eerste instantie bij. Tot hij terug moet naar Engeland met een dame en daarmee kinderen krijgt. Het leven van Jacoba loopt anders dan verwacht.

Simone van der Vlugt neemt je mee in de geschiedenis van oud-Holland. Een geschiedenis waar niet veel bekend van is. Het boek leest in het begin niet echt makkelijk weg, je moet echt in het verhaal komen. Het boek is totaal anders dan de boeken die Simone van der Vlugt eerder heeft geschreven.

Titel: Jacoba, Dochter van Holland
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789041415318
Genre: Historische Roman

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.