Zalando

Zalando LogoEen tijdje terug mocht ik de webshop van Zalando testen, leuk en spannend, want eigenlijk bestel ik niet zo snel in een webshop, behalve als het een niet makkelijk te verkrijgen boek is. Liever pas ik dingen in de winkel, twijfel nog 100x om het te kopen en het daarna gelijk mee naar huis te kunnen nemen. Bij een webshop kan je natuurlijk ook eerst 100x twijfelen, daarna kopen, wachten tot het bezorgt wordt en daarna pas passen (of je moet gewoon je maten heel goed weten). Daarnaast hoef je niet door weer en wind naar het winkelcentrum toe, heb je geen problemen met het parkeren van je auto en komt de postbode het gewoon thuis brengen. Eigenlijk heeft het dus wel heel veel voordelen kopen via een webshop!

De webshop van Zalando heb ik uitgeprobeerd met de tegoedbon die ze mij beschikbaar stelden. Als je al hun producten zou kunnen bekijken in een winkel heb je echt een grote winkel nodig. Jeetje wat hebben ze veel, online kan je enorm lang struinen langs de verschillende ‘shops’ en merken. Misschien denk je dat Zalando alleen schoenen heeft, dat zou je bijna wel zeggen bij het zien van hun tv-reclame. Maar naast de dames-, heren– en kinder-schoenen kan je er ook kleding, sportartikelen en beautyproducten kopen. Ben je op zoek naar een specifiek merk dan kan je je favoriete merk in de merkenlijst terugvinden en op zoek naar een koopje dan struin je even rond in de outletshop.

sketchers nümph burt's bees zalandoAls je dan bij Zalando mag bestellen, dan hoor je schoenen te kopen en ze waren ook nog eens in de uitverkoop. Fijn! Ik heb een paar sneakers van Sketchers besteld. Daarna kon ik nog steeds wat besteden en heb ik op de kledingafdeling rond gesnuffeld en daar kwam ik een shirt tegen van het Deense merk Nümph, ook in de aanbieding. Als laatste heb ik in de beautyshop gekeken voor een nagelverzorgingsproduct en dat werd de Burt’s Bees lemon butter cuticle cream, schijnt een geweldig product te zijn.

Waar ik eerst naar heb lopen zoeken was het ‘bestel/ koop-knopje’ deze zat op een plek wat net buiten het blikveld viel, rechts van het scherm, maar eigenlijk is het wel een opvallende oranje knop, terwijl de rest van de site in blauwtinten is. De afhandeling van een nieuw account aanmaken en de betaling, via iDeal was snel afgerond. Daarna werd er een bevestiging gestuurd naar mijn mailadres en kon ik online de bestelstatus volgen via ‘Mijn Zalando’. Dezelfde dag werd de bestelling voltooid, en een dag later kwam er een mail met een link om het pakketje via Selektvracht te volgen. Deze link zou pas na 2 dagen zichtbaar kunnen zijn (zon- en maandag niet meegeteld). Hmmm de levertijd was al 2 tot 4 volgens de site, terwijl de artikelen op voorraad waren, dus hoe snel zou het bezorgt worden? Woensdag besteld, donderdag was de order bij Zalando voltooid en verzonden. Dinsdag kon ik het online volgen bij Selektvracht, Selektvracht (bezorgt namelijk niet op maandag) en diezelfde middag werd het dan al bezorgt.

De doos was goed verpakt, en duidelijk zichtbaar dat het van Zalando was. Het beautyproduct zat in een afsluitbaar zakje, de schoenen uiteraard in de schoenendoos en het shirt was als ingeseald. Erbij nog een factuur, waarop stond dat de betaling al gedaan was, een afleverbon en een kortingscode voor nog een bestelling in december. Maar eigenlijk draait het allemaal om de dingen die ik besteld had. De Sketcher sneakers paste echt perfect, ik denk dat ik dan ook wel wat kilometers op deze schoenen ga afleggen. Ook het shirt van Nümph zat perfect, leuk met een paars of zwart vest. Het Burt’s Bees nagelverzorgingsproduct weet ik nog niet wat het is, dat wordt dan ook snel uitgeprobeerd.

Wat vind ik van Zalando?
Zalando heeft een enorm grote keuze, en niet alleen schoenen zoals je zou denken als je de reclame hebt gezien maar ook kleding, van bekende en minder bekende merken voor jong en oud en allerlei cosmetica- en verzorgingsproducten. Qua bestelling, betaling (via iDeal) en afhandeling verliep het netjes. Het volgen van het pakketje duurde lang, pas op de dag van aflevering kon ik het pakketje volgen. Maar dat hoeft niet persé aan Zalando te liggen maar aan de vervoerder, het feit dat je je pakket kan volgen is al fijn.

Kortom eigenlijk ben ik best tevreden met eigenlijk één van mijn eerste keren bestellen via een webshop, alleen het wachten duurt soms lang, maar ja dat is gewoon het ongeduld wat ik zelf heb.

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Zalando

  • woensdag, 29 december 2010 om 15:24
    Permalink

    Wat een leuke webwinkel, klinkt zeer goed. Ga het vandaag maar eens bezoeken

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.