Dwarsligger 49: Kolyma door Tom Rob Smith

Dwarsligger49: Kolyma - Tom Rob SmithHeb je ze al zien liggen die kleine boekjes? Meestal vind je ze bij de kassa bij de boekhandel, ieniemienie boekjes die toch een volledig boek vormen. Eigenlijk dacht ik dat ik je in dat kleine formaat nooit een heel boek kon krijgen. Toch wel, blijkt nu ik Dwarsligger 49 ‘Kolyma’ van Tom Rob Smith voor me heb liggen. 12 bij 8 centimeter weegt het boekje, en gemiddeld heeft een Dwarsligger-boek een gewicht van 145 gram. Dit komt ook door het dunne papier wat er gebruikt wordt, een soort van ‘psalmen-papier’. Een Dwarsligger is ideaal om mee te nemen in de trein, op vakantie of noem maar op. Trouwens de naam dwarsligger komt omdat je het boekje anders leest, overdwars.

Maar verder over het boek ‘Kolyma’ van Tom Rob Smith. Het leven in de Sovjet-Unie na de dood van Stalin in 1956 veranderd. Er ontstaat een maatschappij waarin de ordehandhavers misdadig zijn en de misdadigers onschuldig. Voormalig KGB-officier Leo Demidov wordt ook geconfronteerd met deze ontwikkeling. De twee meisjes die hij en zijn vrouw Raisa hebben geadopteerd hebben hem zijn betrokkenheid bij de moord op hun ouders nog niet vergeven.

Het belooft een spannend boek te zijn met gruwelijke passages over de omstandigheden in de kampen, met mooie karakterbeschrijvingen en een subliem plot. Dat wordt dus oppassen als ik dit boek in de trein lees dat ik niet het uitstap-station mis.

Titel: Kolyma
Auteur: Tom Rob Smith
Uitgever: Dwarsligger
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789049800413
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 12,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.