Nieuwe Buren door Saskia Noort

Nieuwe burenEen boek wat eigenlijk begint met het einde. Een parkmedewerker van een bungalowpark vind de lijken van twee mannen en twee vrouwen. De baby leeft nog. Vervolgens begint Saskia Noort aan het verhaal wat er allemaal aan vooraf ging.

Peter en Eva verhuizen naar hun villa in een kinderrijke woonwijk. Eigenlijk willen ze niet verhuizen naar hun nieuwe huis omdat het bedoeld was om ooit te gaan wonen als gezin. Eva is net haar kind verloren, Peter heeft traag zaad dus de kans op een nieuwe zwangerschap is niet groot. Eva zakt steeds verder weg in een depressie. Zij wil zo graag een kind. Dan leren Peter en Eva hun nieuwe buren Steven en Rachel kennen. Ze hebben net een baby, hij werkt bij de politie en is oorlogsveteraan, zij was kapster maar is nu thuis. Het klikt. Al snel verteld Rachel dat zij en Steven swingers zijn en dan ontstaat een plan. Het sexleven van Peter en Eva is niet goed en misschien kan een andere man geen kwaad. Uiteraard veilig, maar toch raakt Eva zwanger en Steven wil pertinent geen kinderen meer. Peter voelt zich buitengesloten en ziet allerlei complot-theorieën. Ook bij Steven zit een steekje los, heeft hij zijn oorlogstrauma kunnen verwerken?

Misschien had ik niet gelijk het einde willen weten, maar gewoon een afloop zoals normaal. Het hele boek weet je eigenlijk al dat het verkeerd gaat aflopen. Alleen wie heeft er nu geschoten?

Titel: Nieuwe Buren
Auteur: Saskia Noort
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2006
ISBN: 9789041413499
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 12,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.