Wannée Jubileum FeestjeAfgelopen vrijdag was ik uitgenodigd door uitgever Becht voor het jubileum feestje vanwege het 100-jarig bestaan van het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool geschreven door mejuffrouw Wannée. Het Wannée kookboek is trouwens een basiskookboek waarmee je alle basisrecepten leert, regels leert voor een juiste etiquette aan tafel en hoe je om moet gaan met wijnen. Het werd gehouden in, hoe toepasselijk, de voormalige Amsterdamse Huishoudschool wat tegenwoordig een stayokay hostel is.

Aangekomen in het Vondelpark was de Amsterdamse Huishoudschool zo te vinden, het was precies zoals de cover van een hele oude editie die ik had en daarnaast was het gewoon superdruk. Er stond een heuse wachtrij met veelal ouderen met tassen vol oude edities van Wannée, de mijne had ik eigenlijk gewoon thuisgelaten is namelijk zo’n gesleep in de trein en tram. Later hoorde ik dat er in het Parool een actie was geweest waarmee je op dit jubileumfeestje door het tonen van een oude editie van het Wannée kookboek de allerlaatste editie kon krijgen en daar was massaal gehoor aan gegeven. Al op de trappen was het een geklets van je welste, wie was er al heel vroeg en wist je dat je je oude exemplaar moest achterlaten, allemaal nonsens maar grappig was het wel.

Amsterdamse Huishoudschool StayOkay Vondelpark AmsterdamBinnen stond er koffie & thee klaar, en werden de andere Wannée edities allemaal doorgebladerd, iedereen had wel weer een andere editie. De een nog gehavender dan de ander en andere weer alsof ze nog gloedjenieuw waren. Er liep een cameraploeg rond van EenVandaag die verschillende personen interviewden over hun Wannée. Even later werd er een toespraak gehouden door de directeur van Gottmer, waar Becht onder valt, daarna kwam een medewerkster aan het woord die aan deze productie heeft gewerkt. Vervolgens werd de eerste editie uitgereikt aan de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en werd een plaquette onthuld om het jubileum te vieren.

Hierna was er tijd om wat te drinken en een hapje te nuttigen. Wat leuk was was dat de oudere dames die achter mij stonden mij nog aanspraken over hoe leuk ze het wel niet vonden. Ze hadden de burgemeester gesproken en een hand gegeven en het was een gewoon een heel erg leuk uitje. Daarna moest ik toch de Amsterdamse Huishoudschool verlaten, mijn trein app had aangegeven dat het rondom Utrecht weer dramatisch was qua treinen (achteraf viel het gelukkig mee, al was het wel enorm proppen in de treinen). Met een goodiebag met natuurlijk de allernieuwste editie van het Wannée kookboek, een Foodies, een magazine van StayOkay en een magneet van de Amsterdamse Huishoudschool door het Vondelpark naar de trein gelopen en mede ‘Wannée’ liefhebbers gedag gezegd, zoals de meneer die speciaal was gekomen om zijn pensioen ‘wat op te hogen’, zo grappig. Bij de tramhalte en in de tram nog een andere oudere Wannée liefhebster gesproken, zo’n kookboek laat je wel contact maken. Doordat zij als een van de eerste het kookboek had gekregen had zij nog geen Foodies magazine gekregen. Ik had hem dubbel thuis, dus heb ik een goede daad verricht en mijn ene dubbele exemplaar aan deze mevrouw gegeven. Ze was onvoorstelbaar blij en had nu lekker veel te lezen van het weekend. Daar doe je het toch voor!

Kortom weer een leuke middag, en het was de reis waard allemaal vrolijke mensen die koken geleerd hebben uit de Wannée. Leuk dat je als blogger deze ‘feestjes’ mag bijwonen.

sitestat

0
(Visited 3 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *