Manuscripta 2010

Manuscripta 2010Vorig jaar moest ik al verstek laten gaan vanwege drukte op mijn werk, dit jaar zou mijn bezoek in het water vallen door een aanstormend griepje. Met extra paracetamol, heel veel papieren zakdoekjes mee en gelukkig een heerlijk zonnetje ben ik toch naar Manuscripta gegaan. Wie wil, als leesgek zijnde, niet de nieuwste boeken als eerste zien, er alvast doorheen bladeren en alvast wat kleine voorproefjes mogen lezen.

Via twitter had ik al afgesproken dat ik langs bepaalde stands zou gaan. Zo heb ik bij Uitgeverij Snor in de ‘toet en taartkalender’ gekeken, de opvolger van de soepkalender. Ik was reuze nieuwsgierig of het recept wat ik had ingezonden de kalender had gehaald, en zowaar op 26 augustus staat het speculaasijs van Anja. Ik had er eigenlijk een fotootje van moeten maken, ben er wel trots op. Het recept staat er wel stoer op, met een rood-wit geruit kleedje met 2 speculaasjes als illustratie. Nog even, 23 september, en dan ligt de toet en taartkalender in de winkel. Ik kreeg daar ook nog een boekje mee D’r Uit, echt een Snor boekje.

Bij uitgeverij Gottmer kreeg ik het Grote Pastaboek, uiteraard komt daar binnenkort een recensie van. Ook zo’n mooi boek met recepten die eigenlijk iedereen kan maken. Heerlijk. Trouwens binnenkort, november, komt een nieuwe Wannee uit, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het boek. Heb trouwens hier in de kast nog een Wannee uit 1937 staan. Bij Karakter Uitgevers een heerlijk Argentijns koekje geproefd en even staan praten met de pers & promotie dame.

Natuurlijk als kookboekgek zijnde nog wel wat andere nieuwe boeken gespot. Zo komt er een boek van Pluijm op Pad met een dvd, een kliekjeskalender 2011, een nieuwe Nigella Lawson ‘Keuken’, een superdik boek van Sylvia Witteman en heeft Kosmos ook aardig wat nieuwe kookboeken op schema staan.

Maar naast kookboeken is lezen ook heerlijk, en echt er komt zoveel leuks aan. Je kan je de hele winter bedelven onder nieuwe boeken en heb zelfs een paar vooruitexemplaren gekregen, daarover binnenkort meer op lifestyle. Wist je trouwens dat er een nieuwe categorie jeugdboeken komt. Nou ja jeugdboeken het is meer tussen jeugd- en volwassenboek in namelijk Young Adult. In die categorie komt 1 december het boek Matched uit. Op 1 december wordt het boek in verschillende talen uitgebracht, en is vernieuwend in zijn soort. Benieuwd, vanaf 20 september kan je wekelijks een voorproefje per mail krijgen van het boek!

Verder heb ik een prentenbroek gekregen ‘het is een boek’ van uitgeverij Lemniscaat, en het is gewoon zo’n grappig boek, een beetje zoals de nieuwe generatie tegenover een boek zou kunnen staan. Mooi is de 2011 kalender van National Geographic, wat kan de natuur mooi zijn.

Om half twee was de paracetamol uitgewerkt, en ging ik met tassen vol weer richting huis door het Westerpark, waar gelukkig veel bankjes zijn. Eenmaal thuis heb ik, met een boek, benen omhoog en veel zakdoekjes bij de hand nog even heb gemijmerd over een zonnige dag, leuke ontmoetingen en al die nieuwe boeken die binnenkort weer gaan uitkomen!

Binnenkort kan je van al die nieuwe boeken meegenieten, want uiteraard komen er weer recensies!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.