De Sneeuwman door Jo Nesbø

De sneeuwmanDe eerste sneeuw is gevallen in Oslo. Er staat een sneeuwpop in de tuin, er is iets vreemds aan. De sneeuwpop kijkt niet de omgeving in, maar naar binnen, naar het huis. Niet veel later verdwijnt Birte spoorloos. Haar man en zoontje weten van niets, alleen dat ze opeens weg was.

Dan krijgt inspecteur Harry Hole een anonieme brief, ondertekend door de sneeuwman. Deze brief brengt verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband. Zaken waarbij getrouwde vrouwen spoorloos verdwenen op de dag dat de eerste sneeuw valt. Diezelfde nacht vlucht Sylvia door de net gevallen sneeuw voor iets onbekends, iets beangstigend, maar waar ze voor op de vlucht is weet ze niet.

De Sneeuwman van Jo Nesbø is in Noorwegen verkozen tot beste misdaadroman van het jaar.

Titel: De Sneeuwman
Auteur: Jo Nesbø
Uitgever: Cargo
Verschijningsjaar: 2009
Genre: Literaire Thriller
ISBN: 9789023433972

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.