De Bekering door Jodi Picoult

De bekering jodi picoultEen tijdje geleden had ik me opgegeven voor de Viva Boekenclub, maar allang weer vergeten dat ik ooit had meegedaan tot er donderdag opeens een boek werd bezorgt: De Bekering van Jodi Picoult. De achterflap heeft een goede beschrijving, maar denk dat ik het boek niet gekozen zou hebben in de boekhandel, meer omdat het boek in de ik-vorm is geschreven en ook nog eens uit het oogpunt van vier personen! Je moet je dus echt inleven in vier personen die vertellen over de hoofdpersoon in dit boek Shay Bourne, een ter dood veroordeelde gevangene. Maar dit gaat verrassend makkelijk je leeft je helemaal in in deze personen, je leeft mee met Shay en de schrijfster doet dit zo goed dat je het boek in één keer wilt uitlezen!

De bekering gaat over Shay Bourne, een ter dood veroordeelde gevangene. Hij heeft de man en dochter van June vermoord. Michael, nu priester, zat in de jury die hem ter dood heeft veroordeeld en wordt als geestelijke bij Shay gehaald. Shay wil zijn hart afstaan aan de dochter van June, Claire als laatste verzoening. Maggie, advocate, staat Shay bij om zijn laatste wens in te willigen, want met een dodelijke injectie kan je geen organen doneren. Deze wens is moeilijk in te willigen en er is veel daadkracht voor nodig. Ondertussen gebeuren er vreemde wonderen in de gevangenis, verteld Shay dingen uit een onbekende evangelie die hij eigenlijk nooit had kunnen weten.

Het boek geeft stof tot nadenken over de doodstraf, over religie, over wonderen, over orgaan-donorschap, kortom over veel. Het boek moest ik binnen drie weken gelezen hebben en het is me gelukt binnen twee dagen, zo pakkend is het boek! Kortom dit boek moet je eigenlijk gelezen hebben!

Titel: De Bekering
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2010
Genre: roman
ISBN: 9789044325577
Winkelprijs: 17,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.