Bookcrossing

Bookcrossing logoMisschien heb je er ook van gehoord of misschien wel eens een boek die is losgelaten door een bookcrosser gevonden. Inmiddels heb ik mijn tweede boek gevonden die via de site Bookcrossing aan het reizen is.

Maar wat is eigenlijk? Bookcrossing is een netwerk van mensen die boeken lezen en vervolgens met een id-nummer ergens loslaten. Dit wordt geregistreerd op de site, er wordt bij gezet hoe men het boek vond en waar het is losgelaten. Als je een boek gevonden hebt dan ga je naar de site van Bookcrossing en voer je het id-nummer in wat op de Bookcrossing sticker staat. Je kan aangeven waar je het boek heb gevonden en misschien al wat schrijven wat je er van vindt. Als je het boek echt gelezen hebt is het de bedoeling dat je het boek weer verder laat reizen. Dit geeft je uiteraard weer aan op de site van Bookcrossing, je geeft de plek aan waar je het boek hebt neergelegd en schrijft iets over het boek. Dit kan allemaal als anonieme gebruiker. Als geregistreerd gebruiker kan je je eigen boeken op reis sturen en kan je zien wat totaal vreemden vinden over jouw boek.

Wellicht vind ik er ooit wel meer boeken via dit Bookcrossing project, in ieder geval heb ik zelf ooit in de IKEA Arnhem een boek van Leni Saris gevonden en vandaag vond ik op Utrecht CS een autobiografie van Cherie Blair (vrouw van Tony Blair). Ben benieuwd!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-19 No articles on this date.