De Birkman Methode

Via mijn werkgever heb ik de Birkman methode gevolgd. Nooit geweten dat aan de hand van het invullen van bijna 300 vragen je een profiel kan maken wat echt klopt.

Via een vragenlijst, waarvan je antwoorden beoordeeld worden in de Verenigde Staten, krijg je een profiel van wie je bent en hoe je kan reageren in bepaalde situaties. Een Birkman consulent neemt dit met je door en aan de hand van je profiel kan je er je voordeel mee doen zoals bij welke loopbaan je voor ogen hebt, welke organisatie bij je hoort, waar komt je stress vandaan, waarom bots ik met bepaalde personen en waarom loop ik steeds vast op bepaalde punten.

Verder kan je werkgever, zonder dat je gegevens bekend worden een analyse krijgen van het team ansich, welke mensen passen in het team en hoe is de cultuur in het team en wat missen we.

De Birkman methode wordt ook wel de kleurenmethode genoemd. De vragen die je invult vormen een kleur en die kleur staat voor je beroepsmatige belangstelling. Verder wordt er gekeken naar je stijl van werken, je sterke en zwakke kanten, je behoeften ten aanzien van je werkomgeving en je stressgedrag.

Via deze video kan je zien wat de Birkman methode is en of het je misschien kan helpen. De Birkman methode is misschien dan wel Amerikaans, maar de vragenlijsten en je uiteindelijke profiel zijn in het Nederlands als je kiest voor een Nederlandse Birkman consultant.

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.