Choco-Late 2009 BruggeZaterdag 2 mei, zijn we voor alweer de derde keer naar het ‘Choco Late’ festival in Brugge geweest. Deze keer leek het drukker dan ooit bij aankomst in Brugge, maar dat had een reden naast het chocoladefestival was er ook de normale zaterdagmarkt, de meifoor (kermis dus), Titanen on tour (een huifkartocht van Brugge naar Bruck inclusief festival) en waren er gewoon veel toeristen.

Choco-Late werd deze derde editie op een andere locatie gehouden, in het Middeleeuwse Belfort in hartje Brugge in plaats van Site Oud-Sint Jan en de Beurshal. Op Choco-Late stonden genoeg ‘bekende’ van voorgaande jaren zoals Belcolade, Leonidas, Baileys, Ter Groene Poorte en chocolatier Freddy Dewaele en enkele nieuwkomers waaronder Patisserie & Desserts en een kraam met allerlei kruiden. Er was genoeg om te zien, te proeven en te doen. Zo konden de kinderen een tekening met chocolade maken en waren er door Vitaya enkele chocolade workshops georganiseerd waarvoor je je kon opgeven (hiervoor moest je wel wat voor betalen). Wat erg grappig was was een broodsmeermachine die ‘volautomatisch’ een snee brood smeerde met echte Brugse chocopasta. Was Choco-Late tijdens de eerste editie vooral een feest van de Brugse chocolatiers en haar toeleveranciers, nu was het meer een chocoladefestival van Belcolade en Ter Groene Poorte die groots aanwezig waren en een aantal kleinere stands.

Tijdens de eerste editie kon je met het toegangskaartje van Choco-Late de musea Choco Story en Choco Atl bezoeken, dit jaar kon je ook Choco Story en het Frietmuseum bezoeken, maar dan tegen een gereduceerde prijs. Wat ik zeker miste dit jaar waren de ‘Choco-Late-tasjes’ in het straatbeeld van Brugge.

Kortom na 3 edities van Choco-Late te hebben meegemaakt blijft de allereerste toch het leukst, maar ben je nog nooit bij dit chocoladefestival geweest dan is het bezoeken van Choco-Late zeker de moeite waard!

0
(Visited 3 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *