BrutselBos 1e Boom geplant

BrutselBosHet eerste boompje van het BrutselBos is geplant! Bij Munster-Geleen langs de spoorweg Sittard-Heerlen wordt in de maand april het Absbroekbos aangeplant. BrutselBos is een van de winnende namen die een perceel heeft in dit bos en over een jaar of twee kan er misschien wel een Brutsel-wandelroute gelopen worden. De naam BrutselBos blijft zeker 50 jaar aan het bosperceel verbonden en dus op de informatieborden van Natuurmonumenten staan.

In ieder geval hebben ik en nog een andere prijswinnaar (Carlijn de Boer van het Carlijn de Boer-Bos) ons eerste boompje geplant op een van de drie percelen. Helaas was de derde prijswinnaar van het bedrijvenbos ConSinSus-bos niet aanwezig. Uiteraard is ook dat boompje geplant. Samen met Lodewijk Hoekstra, directeur Natuurmonumenten Theo Wams en NS regiodirecteur Eric Steenbakkers. Daarnaast waren ook een aantal andere mensen van Natuurmonumenten, NS, gemeente Sittard-Geleen en een aantal leden van de carnavalsvereniging De Marotte Zitterd aanwezig.

Voor en na het boomplanten konden we genieten van de catering op locatie van De Krux. Het wordt nu in ieder geval elk jaar even langs het BrutselBos, ook al ligt het niet naast de deur. Maar ja gelukkig is Michel wielrenliefhebber en laat nu net in Zuid-Limburg de Amstel Gold race gehouden worden. Kunnen we best nog wel even langs ons BrutselBos!

Klik hier voor foto’s van deze dag op Anchel.nl!
Klik hier voor het bericht op de site van Natuurmonumenten.

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.