Ze is Zoek door Emma Healey

Dit is het tweede boek wat ik heb gekozen tijdens het Meulenhoff Boekerij blogevent. Dit boek, Ze is zoek, heb ik gekozen omdat ik het genre literaire thriller goed vind en ik wederom de schrijfster niet kende.

Op de achterflap van Ze is zoek

‘Elizabeth is zoek’ staat op het briefje in Mauds zak. Het is in haar eigen handschrift geschreven, net als het briefje op de muur.

Maud wordt vergeetachtig. Ze koopt perziken op sap terwijl ze al een kast vol heeft, vergeet de thee te drinken die ze zelf inschonk en schrijft briefjes als geheugensteuntje. De mensen nemen haar niet meer serieus.

Maar ze is vastbesloten te ontdekken wat er met haar vriendin Elizabeth is gebeurd en wat het verband is met het raadsel dat haar al zo lang kwelt: de nooit opgeloste verdwijning van haar zusje Sukey, vlak na de oorlog. Een vaardig geschreven mysterie, een onvergetelijke stem: je zult lachen, huilen en huiveren.

Wat vind ik van het boek?

De hoofdpersoon in dit boek is dement, vandaar haar vergeetachtigheid. Het boek is ook een afwisseling tussen het heden en het verleden van Maud. Steeds meer zie je dat Maud qua geheugen achteruit gaat maar “gek” is ze helemaal niet alleen verwisseld ze dingen van vroeger met het verleden. Want naar wie is Maud eigenlijk op zoek? Naar haar beste vriendin of naar haar zus Sukey?

Ik vond het een boek waarbij je wel moest nadenken, anders wordt het verhaal ook wel verwarrend. Je kan dan ook het beste het boek in een keer uitlezen, zo blijf je tenminste in de flow van het verhaal. Het boek leest wel snel weg, korte zinnen en korte hoofdstukken. Het boek is niet zo heel dik en heeft een normaal lettertype.

Wie is Emma Healey?

Ze is zoek (Elizabeth is missing) is het eerste boek van Emma Healey. Emma groeide op in Londen. In Londen haalde ze een graad in het boekbinden en studeerde later af in creatief schrijven.

Titel: Ze is zoek
Auteur: Emma Healey
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022569139
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi