Een Doorn in het Oog door Julie Hastrup

Een Doorn in het Oog door Julie HastrupAl eerder, in Denemarken, had ik het tweede boek van Julie Hastrup, De blinde vlek, gelezen. Daar was ik al enthousiast over dus moest ik wel haar eerste boek: een doorn in het oog lezen. En ja ik ben van mening dat ook dit boek best wel verfilmd mag worden.

Op de achterflap van Een doorn in het oog

Jaren geleden ontvluchtte Rebekka Holm haar geboortestad Ringkøbing om te ontsnappen aan haar verleden. Nu wordt ze als rechercheur weer teruggeroepen naar haar geboorteplaats om het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw, Anne Gudbergsen, te leiden. Het spoor leidt al snel naar Annes vriend, die een strafblad heeft, maar ook Annes familie lijkt wat te verbergen. Wanneer er overeenkomsten worden gevonden met een moord uit het verleden raakt Rebekka steeds verder verstrikt in haar eigen herinneringen.

Wat vind ik van het boek?

Heerlijk! Nu ben ik dan wel gek op Scandinavische detective-series zoals The Bridge en The Killing, dus het is niet zo gek dat ik ook deze schrijfster goed vind. Het boek is heel beeldend beschreven, ik kon me snel een voorstelling maken van de hoofdrolspeelster Rebekka en de inwoners van Ringkøbing. Het boek maakte mij nieuwsgierig om het snel uit te lezen, al heb je misschien wel snel door in welke richting je moet gaan zoeken qua dader. In ieder geval mag Julie Hastrup van mij nog meer boeken uitbrengen, ze heeft er in Nederland sowieso een fan bij.

Wie is Julie Hastrup?

Julie Hastrup is journaliste voor radio en televisie. In Denemarken heeft ze met haar thrillers rond rechercheur Rebekka Holm inmiddels een bestseller status bereikt.

Titel: Een Doorn in het Oog
Auteur: Julie Hastrup
Uitgever: Cargo
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023473930
Genre: Literaire thriller
Winkelprijs: 19,90
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Becht Boekerij Buzzer chicklit De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult