De vrouw die een jaar in bed ging liggen door Sue Townsend

De vrouw die een jaar in bed ging liggenDe vrouw die een jaar in bed ging liggen was een super leuk boek wat ik had gelezen op Twitter en andere sociale media. Ik was dus wel benieuwd en zelfs als Linda. het een boek vind om in haar collectie op te nemen moet het dus wel wat zijn. Stiekem was ik ook wel benieuwd naar het waarom in het verhaal. Kortom dit boek moest ik lezen. Zou ik het nu weer doen als ik meer wist over het boek? Nee, eigenlijk helemaal niet.

Op de achterflap van
De vrouw die een jaar in bed ging liggen

Op een dag dat haar neurotische tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, giet de volmaakte huisvrouw Eva een pan tomatensoep over haar mooiste stoel en stapt in bed. Voor een halfuurtje, maar ze komt er niet meer uit.

Terwijl ze aan haar bed gekluisterd is, moet Eva dealen met een stoet excentriekelingen die door haar slaapkamer paradeert, onder wie haar overspelige echtgenoot, een briljante wetenschapper die niet weet hoe een wasmachine werkt en wiens laaste verjaardagscadeautje aan zijn vrouw een staatslot was.

De vrouw die een jaar in bed ging liggen is een geestig en ontroerend boek over wat er gebeurt als een echtgenote plotseling weigert te moederen, koken, wassen en een stappenplan voor de kerst te maken. Sue Townsend, verreweg de grappigste schrijfster van Engeland, heeft een schitterende roman geschreven die het moderne gezinsleven totaal ontkracht.

Wat vind ik van het boek?

Zo leuk als iedereen het beschreef, hoe niet leuk ik het vind. Ik heb niet gegniffeld om de gekke verhalen in het boek maar verwonderde me naar mate het verhaal verder ging over de vreemde gebeurtenissen, over een gezin wat in zijn totaliteit gestoord is. Waarschijnlijk ligt er een diepere reden achter dit boek, maar ik heb het niet kunnen ontrafelen en wie noemt er nu haar tweeling Brian en Brianne?

Titel: De vrouw die een jaar in bed ging liggen
Auteur: Sue Townsend
Uitgever: Linda. Boeken (Van Nijgh & Ditmar)
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789038898742
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult