De Tuin op Tafel 03 / 2014

De Tuin op Tafel 03/2014Van mijn balkonmoestuintje heb ik al wat kunnen oogsten, sperziebonen, worteltjes, pluksla en kropsla doen het prima. De spinazie is doorgeschoten en de uien zijn op 1 na spoorloos verdwenen in de bak. IJsbergsla mislukte ook en voor de paprikastekjes was ik ook al niet te lief. Maar daarentegen heb ik binnenkort wel courgettes en prei. Kortom het eerste jaar experimenteer ik wel wat in mijn moestuintje en volgend jaar ook nog wel. Maar wat ben ik trots als ik iets op tafel kan zetten wat uit mijn eigen moestuintje komt. Met de tips uit De Tuin op Tafel kom ik er wel. Inmiddels is al weer het derde nummer uit en echt ik ben nog steeds enthousiast!

In De Tuin op Tafel 03

Zoals je inmiddels misschien al weet bestaat De Tuin op Tafel uit drie onderdelen: grow it, cook it en eat it oftewel laat het groeien, kook het en eet het. In het onderdeel Grow It lees je alles over tomaten, wat moet je doen in de moestuin bij een hittegolf en gaat dat wel goed groenten en kruiden kweken in potten (en pannen)? In Cook It lees je alles over friet, krijg je natuurlijk zomerse recepten, leer je jam maken en ga je sapjes maken. In Read It lees je alles over het wel en wee in de volkstuin Zaandijk (leven zoals het is en lees je een interview met theesommelier Ann Vansteenkiste.

Wat vind ik interessant in dit nummer?

Met stip op 1: Help, een hittegolf! Waarom? Nou mijn balkonmoestuintje ligt op de tweede etage en dan pal op het zuiden. De hitte kan dus echt enorm zijn (en om alles nu van de tweede verdieping naar beneden te halen om het in de tuin te zetten die op het noorden ligt is ook weer zo wat). Nummer 2: Zomer in de moestuin, wat kan ik zaaien op de plekken die nu leeg zijn? Ik wil weer ergens zaadjes kopen! Nummer 3: Maak je eigen Icetea, op bezoek bij theesommelier Ann Vansteenkiste. Omdat ik natuurlijk graag thee drink moet dit artikel dus echt op drie staan. W

Bekijk De Tuin op Tafel 01 en 02 in onderstaande video’s

Hieronder zie je een YouTube video van de eerste en tweede uitgave van de Tuin op tafel:


Bron: YouTube kanaal vergeten groenten

Een gedachte over “De Tuin op Tafel 03 / 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *