De Reiziger door Diana Gabaldon

De Reiziger door Diana GabaldonTijdens het Meulenhoff Boekerij Blogevent werd de serie De Reiziger van Diana Gabaldon al genoemd. Er verschijnt na jaren wachten een deel acht in oktober van dit jaar. Dit deel bestaat uit twee boeken want anders zou het boek echt veel te zwaar worden. Van het eerste deel staat een verfilming op stapel. Ik werd dus al nieuwsgierig want deze schrijfster en deze serie kende ik niet. De serie De Aardkinderen van Jean M. Auel vond ik al goed, dus vreemd dat ik De Reiziger-serie niet kende. De keuze was dus snel gemaakt toen ik op de tafel dit boek zag liggen. Dit boek ging natuurlijk mee in de “Bookiebag” en dat bleek een goede keuze!

Op de achterflap van De Reiziger

De reiziger is een verhaal vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot James Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Wat vind ik van het boek

Het eerste wat ik dacht bij het boek toen ik het opende was ‘wat een klein lettertype, dat duurt wel even voordat ik het uit heb’. Niets bleek minder waar, het boek leest echt zo snel weg. Je wilt eigenlijk weten wat er verder gebeurt met Claire en Jamie. Soms had ik wel het idee dat ik ergens ver weg het verhaal wel kende, maar misschien vaag uit films. Het boek werd dan ook al voor het eerst in 1991 uitgebracht (en het heeft de tand des tijds doorstaan). Nu moet ik echt de andere zes delen gaan lezen voor deel acht uit komt. Dat is dus genoeg leesvoer voor deze zomer!

Titel: De Reiziger
Auteur: Diana Gabaldon
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789022566848
Genre: Historische roman
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi