Opstand door Michelle Visser

Opstand door Michelle VisserNa afloop het boekbloggersevent van Meulenhoff Boekerij mochten we drie boeken uitkiezen. Altijd lastig voor mij, zal ik die of toch die. Die schrijver ken ik dus doe ik, nee toch maar niet. Uiteindelijk heb ik voor drie voor mij onbekende schrijfsters gekozen. Eén daarvan was Michelle Visser, ik nam haar tweede boek Opstand mee. Dat bleek in ieder geval een goede keuze!

Op de achterflap: Opstand

De zussen Sabine en Karlijn mogen dan een tweeling zijn, ze verschillen van elkaar als dag en nacht. Sabine, de rustigste van de twee, vertrekt na haar huwelijk in 1829 naar Brussel, waar ze het succes van de banketbakkerij van haar man Bernard uitbouwt.

Dan escaleert het conflict tussen Zuid- en Noord-Nederland, waarbij Antwerpen en Brussel een slagveld worden en er vele slachtoffers vallen. Als Nederlandse wordt Sabine ineens met wantrouwen bekeken. Intussen moet de onstuimige Karlijn haar vader helpen in zijn drukkerij in Utrecht, maar in plaats daarvan reist ze in het geheim haar geliefde Gijs achterna, die dienst heeft genomen in het leger. Hij blijkt echter in de strijd om Antwerpen gesneuveld te zijn. Karlijn zoekt haar toevlucht bij Sabine, maar daar is het niet langer veilig. Tegen hun wil zijn de zussen in tegenover elkaar staande kampen terechtgekomen. Wat is sterker: liefde, familiebanden, of loyaliteit aan het vaderland?

Wat vind ik van het boek?

Zoals ik al schreef een goede keuze. Ik koos dit boek, naast dat ik de schrijfster nog niet kende, omdat het zich afspeelt in Utrecht. Laat ik nu net in Utrecht werken en de straten die genoemd worden zijn redelijk dicht bij mijn werk. Leuk om dus oude verhalen te lezen. Daarnaast kende ik het verhaal achter de afscheiding van België van het koninkrijk der Nederlanden niet. Dat werd denk ik niet zo uitgebreid behandeld tijdens de geschiedenisles. Ik heb het gevoel dat de schrijfster zich echt verdiept heeft in dit historische feit en met de zussen Karlijn en Sabine het tot een mooi, ontroerend verhaal heeft gebracht. De verhalen worden uit zowel het oogpunt van Karlijn in Utrecht als Sabine in Brussel vertelt, maar de twee verhaallijnen vond ik niet verwarrend, mede doordat het op chronologische volgorde was. In ieder geval ben ik nu erg nieuwsgierig naar haar eerste boek Véronique!

Over Michelle Visser

Michelle Visser is schrijfster van inmiddels twee historische romans: Véronique en Opstand. Haar favoriete auteurs, Ken Follet, John Boyne en Geert Mak, zijn ook schrijvers van historische boeken. Voordat Michelle fulltime ging schrijven werkte ze als communicatiemedewerkster.

Titel: Opstand
Auteur: Michelle Visser
Uitgever: Boekerij
Verschijningsjaar: 2014
ISBN: 9789022565049
Genre: Historische roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi