Duurzaam: Useless Hergebruik Lampen

Useless Cassettebandjeslamp

Heb je ze nog die oude cassettebandjes, floppydisks of elpees op zolder. Je doet er waarschijnlijk helemaal niks meer mee. Zonde toch? Maar wat moet je ermee? Nou de mensen van Useless Hergebruik weten er wel raad mee en maakten van onder andere die oude cassettebandjes mooie lampen en van elpees grappige schalen.

Useless Floppy lamp

Over Useless Hergebruik

Het is dat ik er heel toevallig tegenaan liep en direct weg was van de cassettebandjeslamp (die wil ik best wel voor mijn verjaardag bijvoorbeeld). Op onderzoek op internet kwam ik erachter dat er nog veel meer wordt geherbruikt door Useless Hergebruik. Zo worden floppy’s leuke lampjes, vormen diskettes een brievenhouder, oude sleutels worden weer een sleutelrekje en elpees worden schaal of klok. Wat ik ook supergaaf vind is zijn de lampen die gemaakt zijn met bijvoorbeeld een oud koffiezetautomaat of de trechterlamp. Hoe duurzaam kan je dus eigenlijk zijn. Het gaat allemaal om het idee!

Useless lampen in het donker

Waar te koop

Ik heb qua elektriciteit twee linkerhanden, mij zie je niet zomaar van een oud koffiezetautomaat een lamp maken, dus ik zal het toch echt moeten kopen in bijvoorbeeld een conceptstore zoals Whoop Whoop, op de Swanmarket waar ze regelmatig te vinden zijn of gewoon via de site. Een cassettebandjeslamp kost bijvoorbeeld 30 euro net als de blenderlamp. De koffieautomaat kost ietsjes meer, 50 euro.

foto’s: Useless en Facebookpagina Useless


2 reacties op “Duurzaam: Useless Hergebruik Lampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi