Ploggen 21 Mei 2014: Vejle en Omgeving

Opnieuw een hele dag in Denemarken. Jammer genoeg houdt het snotteren bij mij niet op. Is toch niet echt eerlijk een beetje ziek zijn op vakantie. Toch gaan we er weer een leuke dag van maken. Er werd wel wat regen voorspelt maar dat viel gelukkig mee.

ontbijtmand met luxe broodjes

Yum, vandaag in onze ontbijtmand luxe Deense koffiebroodjes!

Kolding storcenter
Het zou regenachtig worden, dus dan naar een overdekt winkelcentrum het Kolding Storcenter. Schijnt het grootste winkelcentrum van Jutland te zijn. Wij waren er snel klaar mee, het was dan ook nog best vroeg en nog niet echt ‘gezellig’ druk (en gewoon buiten winkelen is veel leuker)

op weg naar vejle
Op aanraden van een collega van Michel zijn we naar Vejle gereden.

parkeerkaartje
Parkeerkaartje kopen. Wat opvalt is dat de parkeerplaatsen best wel oud zijn (gaten enzo).

mooi gebouw in Vejle
Hier zit (of zat) een bank. Ik vond het gewoon een mooi pand.

water in de stad
Een kanaal door de stad.

Bryggen storcenter
Ook hier een overdekt winkelcentrum, Bryggen Storcenter. Alleen de eerste verdieping gezien en toen weer snel naar buiten. Het weer was veel te lekker om binnen te zijn.

heel in de verte een molen
Heel in de verte zie je een molen staan.

bootje
Een bootje in het kanaal.

Moomins
Ken je ze nog, de Moomins? Deze moest gewoon op de foto. Britt heeft dit vroeger als klein kind schijnbaar vaak gekeken.

choco mars met lemon cake
Bij Madam Blå moesten we gewoon naar binnen. Buiten stonden hele leuke gieters en binnen was het een winkeltje, café en taartjeswinkel in één. Hier nam ik een choco mars, warme chocolademelk met karamelsiroop en slagroom met erbij een fris citroentaartje.

frappe freeze met chocotaart
Michel nam een frappé freeze (ijskoffie) met een chocolade cake. Wat was ik overigens blij dat er ook een kannetje water bij kwam. Kon ik even mijn paracetamol inslikken. Hoofdpijn als een idioot.

winkelstraat vejle
Je ziet het niet zo heel goed, maar dit is een deel van de winkelstraat in Vejle en ook hier is er een Søstrene Grene. Heerlijk rondgesnuffeld, maar heel gek, niets gekocht.

kleurrijke parapluutjes
Ook leuk allemaal paraplu’s in verschillende kleuren.

even in de zon zitten
Een poging om even in de zon zitten. Alleen werd de hoofdpijn en verkoudheid (algehele malaise dus) steeds erger. Kortom even de ogen dicht terwijl Michel de Giro in het Deens aan het volgen is.

magnetron maaltijd
Geen zin in eten, dus dan maar magnetronmaaltijden eten.

in de magnetron dan maar
Michel moest even kijken hoe de magnetron werkte en daarna hupakee en klaar. Het was op zich wel lekker, alleen ik heb niet veel gegeten.

toch wat hippies eten
‘s Avonds toch nog een klein zakje chips op… maar snel slapen, ik was zo bleek, een spook zou zelfs minder wit zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi