De Verhalenvertelster door Jodi Picoult

Een nieuw boek van Jodi Picoult dat moest ik gewoon lezen en zonder te kijken waar het boek overging ben ik het boek ‘De Verhalenvertelster’ gaan lezen. Al snel bleek het een bijzonder boek te zijn en al helemaal rond deze tijd met de dodenherdenking en bevrijdingsdag. Het verhaal laat namelijk zien hoe het was in de concentratiekampen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Over het boek: De Verhalenvertelster

Het boek begint met het verhaal van Sage. Sage werkt in een bakkerij, ze maakt de lekkerste broden. Op een dag raakt ze bevriend met Josef, een vaste klant van de bakkerij. Josef, inmiddels al ver in 90, wil dat Sage hem helpt met sterven. Hij vindt namelijk dat hij het niet verdient om te sterven. Waarom?

hij werkte als Duitse man op een hoge functie in Duitse concentratiekampen. Sage raakt daarmee in de knoop, hoe kan zo’n aardige man die gruweldaden kunnen hebben gedaan en zelf is Sage van Joodse afkomst. Sage hoort verhalen van twee kanten. Van Josef en haar oma Minka, die het concentratiekamp als enige van haar gezin heeft overleeft omdat zij zo goed Duits spraak als Poolse Joodse. Sage staat in tweestrijd moet zij Josef aangeven of toch helpen met sterven.

Wat vind ik van het boek?

Net als andere boeken van Jodi Picoult is dit boek uit verschillende oogpunten beschreven. Het begint met het verhaal van Sage, en daarna worden ook de verhalen van Josef, Minka en Leo (een federaal agent) verteld. Tussendoor lees je het verhaal van de verhalenvertelster. Een verhaal wat een Joods meisje aan een Duitse officier vertelt. Wat een ongelofelijk mooi boek is dit. Het was ook heel toevallig dat ik het rond deze periode ben gaan lezen. Het laat denk ik wel een reëel beeld zien over de tweede wereldoorlog en hoe het er aan toeging in concentratiekampen. Ik zou zeggen dat de verhalenvertelster een echt must read is.

Titel: De Verhalenvertelster
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789044341997
Genre: Roman
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi