Leuk! De Tuin op Tafel 02/2014

De Tuin op Tafel 02/2014Het gaat nog steeds goed met mijn moestuintje op het balkon, ondanks dat het in de moestuin soms echt tropische waarden qua temperaturen kan halen. Steeds maar weer de gieter vol doen en goed water geven dus. De eerste sla heeft in ieder geval al op het bord gelegen en de worteltjes, spinazie, ui en prei doen het ook al best goed. Sperziebonen moeten we ook over een maandje of wat kunnen eten want er zitten al bloemetjes in de planten. Eigenlijk heel leuk zo’n moestuintje, maar tips zijn wel handig. Daarom ben ik ook zo blij met dit tuinmagazine: De Tuin op Tafel. Inmiddels is al weer het tweede nummer verschenen!

In deze Tuin op Tafel

Eindelijk mogen de plantjes naar buiten! Maar ook maak van je terras een eetbaar terras, kweektips voor bosvruchten met uiteraard recepten en gaat Angelo Dorny samen met kinderen aan de slag in de vierkante meter moestuin. Verder in het deel “Grow It” kringlooptuinieren: maak je eigen compost en kijk je mee met vader en zoon Claus die hun eigen kruiden kweken. In “Cook It” een interview met Sofie Dumont en krijg je de lekkerste barbecue recepten. Daarnaast ook een leuk stuk over kippen in de tuin.

Wat ik er van vind?

Ik heb na het eerste magazine nu ook het tweede gekocht, dat wil al wel wat zeggen. Natuurlijk ben ik nog wel bezig met moestuinieren wat ook meespeelt, maar De Tuin op Tafel is ook een leuk magazine. Niet oubollig zoals ik eigenlijk van de meeste tuin-magazines wel vind (je hoeft toch niet oud te zijn om zelf een moestuin te beginnen?). De afwisseling tussen moestuinieren en recepten is nu beter dan het eerste nummer. Het eerste nummer had na mijn idee meer recepten dan tuinieren en nu in het tweede nummer is er meer een balans daar tussen. Fijn! Kortom houd je van verse groenten, tuinieren en zelf koken, blader zeker eens door De Tuin op Tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *