Spruitje: Sustainable Worlds

plaatjePas zag ik in een tijdschrift een plaatje van een Sustainable World, een duurzame wereld, microbiotoop in een glazen bol. Ik was er helemaal door gefascineerd. Zo mooi! Zoiets lijkt mij wel een mooi verjaardagscadeau voor mijzelf. Ik ben op onderzoek uitgegaan. De Sustainable Worlds zijn gemaakt door Jonael van der Sloot van Spruitje.

Sustainable Worlds

Een Sustainable World is dus een mini woud in een glazen bol, fles, pot (noem maar op). Het bijzondere aan deze sustainable worlds is dat je ze bijna geen water hoeft te geven (eens in de drie maanden volgens de voorschriften) en ook het zuurstof regelen de plantjes zelf. Kortom de wonderlijke wereld van de natuur samengebracht tot een kleine mini wereld in de glazen bol.

De Filosofie

de filosofie achter deze kleine minibiotopen is dat de kunstenaar en permaculturist Jonael van der Sloot zou willen dat mensen vaker stilstaan bij de schoonheid van de schoonheid van grassen en mossen, een kleine groene wereld wat gewoon tussen de stoeptegels groeit. Met een Sustainable World kan je het wonderlijke van de natuur dichtbij zien. Je ziet hoe planten groeien en vervallen. De Sustainable Worlds zijn ontstaan vanuit ruimtegebrek.

Wie is Jonael van der Sloot?

Jonael van der Sloot is zoals ik al eerder schreef kunstenaar en permaculturist. Hij is opgegroeid op verschillende biologisch-dynamische boerderijen in Argentiniƫ en Chili. De Sustainable Worlds zijn ontstaan vanuit ruimtegebrek.

De prijzen?

De prijzen variƫren tussen de 125 en 400 euro wat ik gezien heb. Er zijn slechts enkele verkooppunten in Nederland en die vind je natuurlijk op de site. Het is overigens raadzaam de Sustainable Worlds zelf te vervoeren.

foto’s: Spruitje by Jonael van der Sloot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult