Slim Horloge: Pebble

Slim Horloge: Pebble

Een slim horloge, steeds meer merken hebben er één. Zijn ze wel zo slim? Mijn vriend heeft er ook één een Pebble, besteld in Amerika en via Singapore naar Nederland gekomen. Eigenlijk is het gewoon een horloge en de slimmigheid halen de smartwatches via een bluetooth verbinding van je telefoon. Kijk mee wat het nu eigenlijk kan.

De Pebble

De Pebble krijgt pushmeldingen van verschillende apps, die je zelf kan instellen, bijvoorbeeld Facebook, Instragram of e-mail meldingen of bijvoorbeeld meldingen van onze HomeWizzard. Via een trilling en een berichtje zie je dat dus op je telefoon. Verder kan je er bijvoorbeeld kleine spelletjes opzetten en verschillende horloge ‘faces’ (horlogewijzerplaten). Het scherm van mijn vriend’s Pebble is nog monochrome e-Paper, dat is dus hetzelfde soort scherm als een e-reader. De accu van de Pebble gaat 5 tot 6 dagen mee, afhankelijk van het aantal pushmeldingen die je binnenkrijgt. Opladen gaat met een kabeltje via de usb van je laptop of computer.

Wat kan je er nog meer mee?

Naast al die notificaties die je uit verschillende apps kan krijgen kan je er ook je muziek mee bedienen die je op je telefoon hebt staan. Hij kan tijdens het hardlopen je tempo bijhouden en hij heeft een stil alarm, dus je wordt wakker met een trilling in plaats van een piepende wekker. Als je je koptelefoon met microfoon op hebt kan je via je horloge je telefoon opnemen en dus een gesprek voeren.

Hieronder zie je een video van Pebble en wat het dus allemaal kan:

Hebben?

Aan de ene kant vind ik het wel een leuk hebbedingetje, aan de andere kant zou ik gek worden van alle notificaties. Ik hoef eigenlijk niet a la minuut te weten dat er bijvoorbeeld iets gepost is op Facebook. Door zo’n notificatie lijkt me dat je gelijk wilt weten wat er gebeurt en ben je weer afgeleid van waar je mee bezig was. Het lijkt me wel leuk als de Pebble meer ‘girly’ wordt, nu is het echt nog wel zo’n mannenhorloge en een kleurenscherm. Een Pebble kost trouwens tussen de 150 en 249 dollar, afhankelijk van de bandjes en dergelijke. Daarbij komen natuurlijk ook nog de verzendkosten en de eventuele invoerrechten.


1 reactie op “Slim Horloge: Pebble

  1. Wat er nog meer kan met de pebble, je hebt ook apps ervoor. Zoals buienradar, trein en foursquare. Zo kan je dus zien of er regen komt op je arm . Of welk perron je moet hebben met de laatste vertrektijd om je trein te halen. En met Foursquare kan je eenvoudig inloggen waar je bent. Alle sport apps laten zien hoe lang je bezig bent met gemiddelde snelheid en nog meer. Wat ikzelf wel handig/leuk vind is de watchfaces met locatie en actueel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi