Piipshow: Vogels in een Bar?

Piipshow: Vogels in een Bar?

In Nederland kennen we de site Beleef de Lente waar we kunnen meekijken in de nestkastjes van verschillende volges. In Noorwegen is er al sinds 2003 net zoiets, alleen dan net wat anders. In Noorwegen hebben ze namelijk vogelhuisjes omgebouwd tot een hippe koffiebar of een leuke woonkamer. Vogels trekken zich er niets van aan in ieder geval. Kijk maar hieronder naar de promo van de Piipshow uit 2003:

Piipshow: Vogels in een woonkamer?

De Piipshow

In 2003 startte het eerste project met een vogelhuisje wat omgebouwd was tot poppenhuisje met een webcam er in. Internet was toen nog maar klein en dit was eigenlijk ongeëvenaard. Het brein achter dit project was freelance fotograaf Magne Klann. Noorse TV-zender NRK heeft alles live uitgezonden.

Lente 2014, Magne Klann is gaan samenwerken met illustrator en modelmaker Lars Aurtande en maakte NRK opnieuw enthousiast om een live uitzending (via internet) vanuit een vogelvoederplaats te doen. Deze keer dus ook een voederplaats. De voederplaats is zoals je op de foto’s ziet omgetoverd tot een hippe koffiebar. Waar wil je als vogel dan zijn?

Piipshow: eekhoorn in een Bar?

Maar niet alleen vogels bezoeken de nieuwe koffiebar, ook eekhoorns vinden hun weg er al natuur. Op deze manier zie je de natuur toch weer op een hele andere manier en eigenlijk alleen omdat een voederplaats en een vogelhuisje omgetoverd zijn tot menselijke dingen. De natuur, maar dan anders.

In onderstaand filmpje zie je dat een Ekster de koffiebar bezoekt

foto’s: NRK Piipshow


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi