Piipshow: Vogels in een Bar?

Piipshow: Vogels in een Bar?

In Nederland kennen we de site Beleef de Lente waar we kunnen meekijken in de nestkastjes van verschillende volges. In Noorwegen is er al sinds 2003 net zoiets, alleen dan net wat anders. In Noorwegen hebben ze namelijk vogelhuisjes omgebouwd tot een hippe koffiebar of een leuke woonkamer. Vogels trekken zich er niets van aan in ieder geval. Kijk maar hieronder naar de promo van de Piipshow uit 2003:

Piipshow: Vogels in een woonkamer?

De Piipshow

In 2003 startte het eerste project met een vogelhuisje wat omgebouwd was tot poppenhuisje met een webcam er in. Internet was toen nog maar klein en dit was eigenlijk ongeƫvenaard. Het brein achter dit project was freelance fotograaf Magne Klann. Noorse TV-zender NRK heeft alles live uitgezonden.

Lente 2014, Magne Klann is gaan samenwerken met illustrator en modelmaker Lars Aurtande en maakte NRK opnieuw enthousiast om een live uitzending (via internet) vanuit een vogelvoederplaats te doen. Deze keer dus ook een voederplaats. De voederplaats is zoals je op de foto’s ziet omgetoverd tot een hippe koffiebar. Waar wil je als vogel dan zijn?

Piipshow: eekhoorn in een Bar?

Maar niet alleen vogels bezoeken de nieuwe koffiebar, ook eekhoorns vinden hun weg er al natuur. Op deze manier zie je de natuur toch weer op een hele andere manier en eigenlijk alleen omdat een voederplaats en een vogelhuisje omgetoverd zijn tot menselijke dingen. De natuur, maar dan anders.

In onderstaand filmpje zie je dat een Ekster de koffiebar bezoekt

foto’s: NRK Piipshow


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult