De Citadel door Kate Mosse

De Citadel door Kate MosseHet is al weer een tijdje geleden dat ik dit boek van Kate Mosse heb gelezen. Al eerder had ik de boeken De Vergeten Tombe en Het Verloren Labyrint gelezen en die heb ik in een ruk uitgelezen. Alleen aan dit boek moest ik me toezetten om te gaan lezen. Het was dan ook wel een dik boek. Uiteindelijk toch aan begonnen en het is een mooi boek. Een verhaal over het Franse verzet in de tweede wereldoorlog.

Over het boek: De Citadel

Sandrine redt in Carcassonne een jonge man en ziet hem, Raoul, weer als ze samen met haar oudere zus in het Franse verzet zit. Raoul heeft net ontdekt dat een spion in zijn verzetsgroep is geïnfiltreerd en dan ontploft een bom en hij wordt daarvan verdacht. De spion Leon Authié wil Raoul persé vinden, maar met hulp van de zusjes kan Raoul ontvluchten. Maar waarom wil die Leon dat? Raoul heeft een bepaalde kaart in handen wat leidt naar de vindplaats van een kaart met magische krachten. Maar wil men dat wel? In ieder geval brengt het de zusjes in levensgevaar, er zijn martelingen en je voelt de moeilijk tijden tijdens de oorlog.

Wat vind ik van het boek?

Het is een mooi, tragisch boek. Het verhaal over de tweede wereldoorlog wordt op een mooie manier verwoord. Je voelt de moeilijke tijden en leeft echt mee met de hoofdpersonages. Wat misschien lastig is is dat je twee verhalen door elkaar heen leest. Het verhaal van de monnik eeuwen geleden en het verhaal van Sandrine en haar Raoul rond 1942. Langzaam maar zeker komen de verhaallijnen dichterbij elkaar en wordt het minder hak op de tak. Heb je de andere twee boeken van Kate Mosse al gelezen dan moet je dit laatste deel uit de trilogie ook lezen.

Titel: De Citadel
Auteur: Kate Mosse
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789000305001
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

Albert Heijn Moestuintje Apple Arnhem Boekerij Buzzer chicklit Desigual De Tuin op Tafel Dove Esprit Flair Flair Be Flow Magazine Flow Magazine Special Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh HEMA historische roman Jodi Picoult Karin Slaughter Kneipp Libelle Balance Libelle Be Linda. literaire thriller Magvilla Mollie Makes Monthly Brutsellog Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Plog Strandhuis Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Roman Roots Magazine Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Sophie Kinsella thriller Tirion Vitaya Magazine Viva young adult