De Citadel door Kate Mosse

De Citadel door Kate MosseHet is al weer een tijdje geleden dat ik dit boek van Kate Mosse heb gelezen. Al eerder had ik de boeken De Vergeten Tombe en Het Verloren Labyrint gelezen en die heb ik in een ruk uitgelezen. Alleen aan dit boek moest ik me toezetten om te gaan lezen. Het was dan ook wel een dik boek. Uiteindelijk toch aan begonnen en het is een mooi boek. Een verhaal over het Franse verzet in de tweede wereldoorlog.

Over het boek: De Citadel

Sandrine redt in Carcassonne een jonge man en ziet hem, Raoul, weer als ze samen met haar oudere zus in het Franse verzet zit. Raoul heeft net ontdekt dat een spion in zijn verzetsgroep is geïnfiltreerd en dan ontploft een bom en hij wordt daarvan verdacht. De spion Leon Authié wil Raoul persé vinden, maar met hulp van de zusjes kan Raoul ontvluchten. Maar waarom wil die Leon dat? Raoul heeft een bepaalde kaart in handen wat leidt naar de vindplaats van een kaart met magische krachten. Maar wil men dat wel? In ieder geval brengt het de zusjes in levensgevaar, er zijn martelingen en je voelt de moeilijk tijden tijdens de oorlog.

Wat vind ik van het boek?

Het is een mooi, tragisch boek. Het verhaal over de tweede wereldoorlog wordt op een mooie manier verwoord. Je voelt de moeilijke tijden en leeft echt mee met de hoofdpersonages. Wat misschien lastig is is dat je twee verhalen door elkaar heen leest. Het verhaal van de monnik eeuwen geleden en het verhaal van Sandrine en haar Raoul rond 1942. Langzaam maar zeker komen de verhaallijnen dichterbij elkaar en wordt het minder hak op de tak. Heb je de andere twee boeken van Kate Mosse al gelezen dan moet je dit laatste deel uit de trilogie ook lezen.

Titel: De Citadel
Auteur: Kate Mosse
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789000305001
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,99
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

A.W. Bruna Andrélon Anthos Apple Arnhem Beau Monde Becht Benefit Cosmetics Blond Amsterdam Boekerij Bridgewater Candle Company BrutselBos Buzzer chicklit chocolade Desigual De Tuin op Tafel Diana Gabaldon Dove Dr. Van Der Hoog Elle Esprit Etos Feeling Flair Flair Be Flair Mind & Body Flow Magazine Flow Magazine Special Free Fashion Challenge 2012 Goedele Magazine Goed Gevoel Gosh Happinez HEMA historische roman IKEA Jabra JAN Jodi Picoult Jonas Jonasson Karin Slaughter Katie Fforde Kneipp Libelle Balance Libelle Be Libelle België Libelle Zomerfeest Linda. Linda. Mode literaire thriller Magvilla Manuscripta Mariëtte Middelbeek Miho MNY Mollie Makes Monthly Brutsellog Net 5 Nicci French Nintendo Nivea Noosa Amsterdam NSPP NS Publieksprijs Philips Photo a Day Pink Ribbon PiP Studio Plog Denemarken Ploggen Poesiealbum Postcrossing psychologische thriller Ritter Sport Rituals Roman Roots Roots Magazine Scriptum Sebastian Fitzek Simone van der Vlugt Sneak Peek Snor Sony Sophie Kinsella Stephenie Meyer Suzanne Vermeer THERME Skincare thriller Tirion Vara Vitaya Magazine Viva Vogelbescherming Weleda Wonen Landelijke Stijl Wreck This Journal young adult Yunomi